« Down Under Above! | Main | Opgelicht bij Centrum »

Nieuwe dingen

Op maarliefst drie vlakken zijn er al dan niet in meerdere of mindere mate door mijzelf nieuwe dingen bedacht. Laten we met het belangrijkste beginnen. Gedurende de maand mei kon de hele wereld zijn of haar stem uitbrengen op de Chica del Año 2004. Het werd een spannende strijd, met name tussen de eerste drie: Angelica, Mayra en Suzette.

Niet minder dan 814 stemmen zijn uitgebracht, de pagina trok op een bepaald moment meer dan 3500 bezoekers per dag. De beeldschone Colombiaanse Angelica is winnares geworden en mag zich Chica del Año 2004 noemen. Ik herinner mij nog goed dat zij aankwam op Mambo Beach, samen met een vriendin. Ik stond met de Cubanen in zee te kletsen en een beetje naar het strand te kijken.

Chica del Año 2004: Angelica!

Angelica trok meteen de aandacht. Ze had een mooi zwart jurkje aan dat ze optilde. Zo bleef ze een tijdje staan. Daarna deed ze het jurkje uit en toonde zich in haar lichtblauwe bikini. Elegant liep ze in onze richting, naar de zee. Het was puur magnetisme, magnetisme geheel van mijn kant wel te verstaan.

Later kostte het me nog een beetje moeite om Lucy over te halen haar te vragen als Chica de la Semana. Lucy had namelijk net foto's gemaakt van Mayra. Heel toevallig dat deze twee dames als eerste, respectievelijk tweede zijn geëindigd. Dat was nog eens een goede zondag! Het is de bedoeling dat er een vervolgsessie komt met Angelica. Wij wachten in spanning af.

Vanmorgen wordt de nieuwe Landsregering van de Nederlandse Antillen ingezworen door gouverneur Frits Goedgedrag. Ik zal het maar eerlijk zeggen: met de formatie van de regering heb ik bijzonder weinig van doen gehad. Omdat de overige partijen Frente Obrero (FOL) buiten de regering wilden houden, ontstond een merkwaardige situatie. Partijen als PAR, PNP, PLKP en MAN staan van oudsher (semi) tegenover elkaar. Nu waren zij gedwongen om de handen ineen te slaan.

Op eilandsnivo wordt dat straks nog beter zichtbaar. Ik meen dat zowat alle partijen minus de FOL samen moeten werken om een meerderheid te behalen. Echt vruchtbaar lijkt mij dat niet. Demissionair premier Mirna Godett weigert overigens het besluit te tekenen om Etienne Ys (PAR) aan te wijzen als haar opvolger. Volgens haar is Ys een leugenaar van het volk. In de Vigilante gaf Mirna Godett rapportcijfers aan de ministers en staatssecretarissen van haar kabinet.

Het derde nieuwe ding heb ik wel helemaal zelf gedaan en gemaakt. Het staat te fonkelen onder het klokje, links. Na de mislukte Miss Universe Poll (11 stemmen, waarvan drie van mijzelf) is het nu Oranje wat de klok slaat! Wat gaat het Nederlands Elftal doen in Portugal? Doet allen mee!

Comments

Ik zie dat je het zekere voor het onzekere hebt genomen en zelf alvast 15 keer hebt gestemd?

Dat je over Angelica het een en ander heb bedacht wil ik wel geloven maar wat heb jij van doen met de val van Mirna?

Nee, mij niet gezien... ik doe dus niet mee. Het zou meer eens traf zijn als ik naar een game zou moeten kijken.

We worden Europees Kampioen! (5)
Positief denken! Hoewel ik er geen minuut van ga zien.

@Piet: Niet zo gek veel, maar dat schreef ik ook al. Wat voor gedachten kreeg jij bij Angelica?
@Brillie: Ik had ook niet echt op je gerekend!
@Renesmurf: Ga je soms op expeditie naar de Zuidpool?

Alles leuk en aardig hoor met die chicas, maar waarom nou nooit eens een mooie volle negerin op de foto? Die zijn er toch ook genoeg op Curacao?