« Buenos dias, mi Amor | Main | Arxi »

Zo ben ik

Hoe ik op die site verzeild ben geraakt weet ik niet meer, maar plotseling stond hij er: The Classic IQ Test.

Persoonlijk hou ik wel van IQ-testen, vooral van het onderdeel Reeksen. Zowel met getallen als met afbeeldingen. En de wiskundige raadseltjes.

Twee auto's rijden in tegengestelde richting 6 kilometer, slaan linksaf en rijden nog eens 8 kilometer in rechte lijn. Hoever zijn beide auto's na deze rit van elkaar verwijderd?

Leuk. Het was een pittige test. Na ongeveer 10 minuten ploeteren was ik klaar, dacht ik. Toen kwam pagina twee. De 20 minuten hersengymnastiek leidden tot een bevredigend resultaat: een IQ van 136 (had Rob Oudkerk ook niet zoiets?) en belangrijker, my Intellectual Type is Visionary Philosopher. Qua mathematische en verbale vaardigheden mag ik mij met Plato meten.

Toch leuk om te horen. "Eindelijk erkenning!", zou ik bijna zeggen en ook "Uitstekende test!". U kunt wel raden wat er gebeurd was als ik er iets minder goed vanaf was gekomen. Allereerst was het in dat geval natuurlijk een bijzonder slechte en domme test geweest en ten tweede had u er hier nooit over gelezen. Zo ben ik.

Ook nu loop ik nog risico. Stelt u zich voor dat straks blijkt dat alle webloggers die de test ook doen, eenvoudig boven de 150 scoren! Wat dan?

Dan wordt de test hier vrolijk met terugwerkende kracht als stupide en onzinning bestempeld.

Zo ben ik.

Comments

Ja hee.
Doe ik die test om de door jou gestelde grens van 150 te passeren ;-) loopt de pagina waar 'my test results are being processed' vast. Althans, hij is mijn score nu al tien minuten aan het berekenen. Die score móet wel heel erg hoog zijn dan ;-)

Een leuke test. Jammer alleen dat ik niet zo hoog uitkwam als jij:

129 was mijn score, en mijn intellectual type: "word warrior"

(This means you have exceptional verbal skills. You can easily make sense of complex issues and take an unusually creative approach to solving problems. Your strengths also make you a visionary. Even without trying you're able to come up with lots of new and creative ideas. And that's just a small part of what we know about you from your test results.)

vergeet het maar! ik ga niet voor de tweede keer in een jaar vrijwillig een iq test doen.

we zouden de citotoest moeten doen! eens kijken hoe het gaat met onze topografische kennis van holland.

@Jnnk: Dat moet het wel zijn. Van de andere kant kan het natuurlijk nooit een goede test zijn als hij (?) pagina 2 niet eens te voorschijn kan toveren!
@Marc: Dat is sympathiek van je Marc, net onder mijn score blijven. En Word Warrior klinkt niet slecht, dan mag je je log wel wat vaker updaten... ;-)
@Ivet: Het leuke met IQ-testen is, hoe vaker je ze doet hoe slimmer je wordt! Ik deed het nu voor de 894e keer, kun je nagaan. Als semi-Curacaoenaar mag ik me zeker wel beperken tot de topografie van Curacao, he?

zal ik hem eens doen met een dosis wappiepillen achter mijn kiezen :-).... no way dat ik hier de resultaten neerkalk....

Ik kwam uit op een IQ score van 142.

My Intellectual Type is Visual Mathematician. This means you are gifted at spotting patterns — both in pictures and in numbers. These talents combined with your overall high intelligence make you good at understanding the big picture, which is why people trust your instincts and turn to you for direction — especially in the workplace. And that's just some of what we know about you from your test results.

Ongelovelijk, dit klopt inderdaad als een bus!

En omdat ik het niet uit kan staan, probeerde ik het weer.

Ik denk dat ik twee vragen anders heb ingevuld dan gisteren.

En weer kan ie niet uitrekenen hoe slim ik ben...

@Paola: Je mag me de resultaten ook mailen hoor...
@Henk: 142!!! Zie je, de test begint zijn eerste haarscheurtjes (niet zo toepasselijk in jouw geval) al te vertonen... :-)
@Jnnk: Tja... dit kan TWEE dingen betekenen...

Doe ik dan toch die moeite om al die vragen in te vullen, krijg ik dit:

Dear friend,

We are very sorry but Tickle is down temporarily… We will be back up very soon. Lots of people are coming through here these days.
We are adding new servers to keep up with demand and serve you better.
Our apologies for the inconvenience and please remember that we do love you!

-The Tickle Team

Nou ja zeg.....
Als ze dat nou melden voordat ik mijn best ga zitten doen...

@Erica: Zo zie je maar, degene die de beste IQ-test maakt heeft niet automatisch het hoogste IQ!

"Het gemiddelde IQ van de doorsneemens is 100. Met 100 haal je de mavo, kun je een modaal salaris verdienen, vind je RTL4 een prettige zender en zul je waarschijnlijk in een Opel Astra rondrijden. Zak je onder de 90, dan wordt het problematisch, onder de 85 mag je jezelf zwakbegaafd of gekke Henkie noemen. Nog lager scoren en je bent imbeciel, zeg maar gerust: een plant. Iedereen die hoger scoort dan 129 is hoogbegaafd."
http://iq-test.learninginfo.org/iq04.htm

Casa, ik ben trots op je. Van wie je het hebt laat ik in het midden. Maar besef wel, dat als je ouder wordt ook je hersencellen minder gaan scoren. Daarom doe ik de test maar niet.
CasasPa.