« Aanslag Gebruiksbelasting | Main | Buenos dias, mi Amor »

Wetenschappelijk verklaard

Voor het eerst sinds ik op Curacao woon, en dat is vanaf augustus 1995, heeft Ajax een competitiewedstrijd in de Arena gewonnen van PSV. Het werd 2-1 voor de Amsterdammers.

Het moest er een keer van komen, maar waarom juist nu? Met mijn wetenschappelijke inslag zocht ik onmiddellijk naar een verklaring. We bevinden ons in Het jaar van de Aap. Ajax moet dus wel een Aap zijn!

Helaas hield mijn theorie slechts enkele minuten stand. Ajax is geen Aap, maar een Rat. Ajax is geboren op 18 maart 1900. Leest u mee uit dit citaat:

"Ratten, soms gemeen en bekrompen van opvatting zjn daarentegen altijd eerlijk. Ze zullen altijd succes hebben als ze maar hun eeuwige ontevredenheid en hun drang naar het leven van moment op moment in de hand kunnen houden."

Tegenstander PSV is geboren op 31 augustus 1913 en daarmee een Os. Wij citeren:

"Ossen zijn orthodox en hebben een opmerkelijke geheugen. Het is geweldig om een os thuis te hebben. Ossen kunnen carričre maken in de kunst en in de vastgoed, dankzij hun creatieve aard."

Maar wie is er dan wčl een Aap? Ja, dat is Feyenoord! Opgericht op 19 juli 1908. We doen het dan ook verrassend goed sedert januari, dat is bij deze verklaard.

We dwalen af. Ajax heeft na tien jaren PSV verslagen en wordt waarschijnlijk kampioen van Nederland. Vanavond zal ik nauwgezet kijken en analyseren waar PSV het heeft laten lopen.

(Of zou het allemaal de schuld zijn van Jan Timmer, de nieuwe Jesus Gil?)

Comments

Nauwgezet analyseren in deze lijkt mij niet meer nodig. PSV heeft Kézman EN Vennegoor of Hesselink laten lopen. Oké, Vennegoor heeft dan wel 1x sehr schön gescoord, oef..... die 2e KANS, die heeft ie echt laten lopen!! M.i. hoort Vennegoor niet bij de OSSEN maar bij de EZELS. Laat die nou net niet in de dierenriem voorkomen.

Ik hou het meer op dat het puur geluk is.

Ha die Casa! Laat ik nou bij jouw primeur van de eerste nederlaag aanwezig geweest zijn. Soms krijg ik van die leuke uitnodigingen, dit keer van de sportdrank Gatorade. Ik was er met een paar andere gasten en dan denken die meteen dat ik wel voor PSV zal zijn. Een klein beetje, maar ik hou het meer op ons Feijenoord.
V.w.b. de wedstrijd: Ajax heeft wel verdient gewonnen, hebben toch wat meer individuele klasse. Kezman was er wel maar hij was er niet. Als je een kans mist als die van V. of H. dan accentueer je dat de echte klasse ontbreekt. Over het geheel genomen, was de wedstrijd (tussen de toppers) een bevestiging dat het Nederlandse clubvoetbal weinig voorstelt. Voor de rust was het echt helemaal niets. Na de rust was er meer spektakel, zonder goed voetbal.
A.s. zaterdag mag ik met een paar oud-collega's naar PSV-Twente. Ik ben benieuwd.
CasasPa.

Tsja, Ajax wint, Feyenoord gelijk, en PSV verliest.
Volgens Waterreus was de competitie afgelopen, en de beelden van Feyenoord gingen vergezeld van een fijn jaren '60 deuntje "Baby I must really leave now". Ofzoiets.

Van mij mag het nog wel even zo doorgaan, *we* worden gewoon weer kampioen dit jaar!

:-P

Hup Lijn!