« Nemo vs Jackass | Main | Wetenschappelijk verklaard »

Aanslag Gebruiksbelasting

Net als in alle andere landen dient ook op Curacao belasting te worden betaald. Een heleboel Nederlandse belastingen, zoals bijvoorbeeld de Zuiveringsheffing, kent men hier niet. Als een soort van Onroerend Goed belasting hebben wij de Gebruiksbelasting.

Op zich is daar niets mis mee. Het bedrag is voor mij ook niet al te hoog, 450 Antilliaanse guldens per jaar. Toch wist de Eilandsontvanger Curacao mijn middag te vergallen niet met één, niet met twee, maar met maarliefst drie aanslagen tegelijk. Over de jaren 1998, 1999 en 2000! Zelfs zat er nog een aanslag 1997 bij, maar die bedroeg nul gulden aangezien ik in 1996 nog niet op mijn huidige adres woonde.

Daar kan ik dus niet goed tegen, dat zo'n Belastingdienst zijn achterstanden nu in één keer wil inhalen. Hoe kunnen normale mensen nu aanslagen over zeven jaren (die van 2001, 2002, 2003 en 2004 zijn in aantocht) betalen?

Inmiddels zijn 10.000 aanslagen verzonden. De overige 30.000 zijn door de regering tijdelijk On Hold gezet. Vanwege het Carnaval dat nu los gaat barsten.

Wat mij betreft betalen de ambtenaren die voor de achterstand hebben gezorgd, alle aanslagen en vooral de mijne uit eigen zak!

(CasaSpider is ietwat gepikeerd)

Comments

En ze hebben natuurlijk nog nooit van een betalingsregeling gehoord?

Amsterdam heeft dat bij zijn gemeentelijke belastingen ook wel eens voor de gewoonte. Héél vervelend inderdaad.

Tja, dat krijgen ze opeens in hun bol.

Mits je voldoende draagkrachtig bent gebleken, zal de soep nooit zo heet worden gegeten als dat ze wordt opgediend. Volgens mij ook niet op Curacao.
En gaat dat wel gebeuren dan bied ik je hierbij mijn hulp aan!! Ik hoor het wel.

Je hebt anders wel al die jaren al rente kunnen trekken van die bedragen. Of je: je had het vast moeten zetten op een rekening.

Ik zou net doen als die ambtenaren: de aanslagen een paar jaar laten liggen.
Vertel ze maar dat je eerst naar Dommelen op vakantie moet.
CasasPa.