« 40 Degrees in the Shade | Main | Waar moet het heen »

Vijf jaar getrouwd

Vandaag, vrijdag 13 februari 2004, zijn Lucy en ik vijf jaar met elkaar getrouwd. Dat mag voorwaar een prestatie genoemd worden. Ja, ja, met name van Lucy's kant uiteraard.

La Chica Merengue & CasaSpider, 5 jaar getrouwd!Vijf jaar, het lijkt wel een eeuwigheid! Niet dat het zo erg is dat de dagen voorbijkruipen, integendeel, we hebben veel dingen samen beleefd en dat schept een sterke band. Dat begon al op de eerste dag van ons prille huwelijk.

Zaterdag 13 februari 1999, de dag dat Lucy en ik te Santo Domingo trouwden, staat bij mij te boek als de meest hectische dag uit mijn leven. Wat mij betreft blijft dat ook zo. Het feit dat mijn nette broek precies in de bilnaad scheurde vlak voor we bij het Stadhuis verschenen was nog een van de minder spectaculaire gebeurtenissen. Het verklaart waarom ik in spijkerbroek op de foto sta.

Geen enkel huwelijk is gemakkelijk. Er zijn echter diverse factoren die de kans van slagen groter dan wel kleiner maken. Een kansverlagende factor is een huwelijk tussen twee mensen uit verschillende culturen.

Ik kan mij nog goed herinneren dat ik in het begin van onze relatie tegen Lucy zei dat wij anders zijn. Lucy was het daar absoluut niet mee eens en bewees daarmee het gelijk van mijn stelling.

Na een jaartje of twee was het Lucy die meldde dat wij toch wel heel erg verschillend zijn. Uiteraard was ik het daar ook niet mee eens. Neen, ik geloof dat wij in de kern heel erg op elkaar lijken, of in ieder geval goed bij elkaar passen. Qua randverschijnselen, zoals daar zijn discussie-technieken, hebben we beiden naar elkaar toe moeten groeien.

Lucy's situatie is overigens veel moeilijker dan de mijne. Zij verliet haar thuis-omgeving en moest haar weg zien te vinden op Curacao. In Santo Domingo is zij de spil van de familie. Een stelling (niet van mij ditmaal) doet de ronde dat in een relatie tussen twee mensen uit een verschillend land, men zich in het land van de vrouw moet vestigen om deze relatie te doen slagen. Dat hebben wij niet gedaan, nog niet in ieder geval. Daarom verdient Lucy een extra compliment!

Lucía, te quiero y te amo...

Para siempre, tu CasaSpider.

Comments

Casa en Lucy: gefeliciteerd!

Gefeliciteerd samen!!!....mooi stukkie om te lezen Casa..... heb een mooie dag vandaag...

Gefeliciteerd! :-)

Pabien!

Casa en Lucy, masha pabien.
Laat vrijdag de 13e een geluksdag worden.

Snik snik wat romantisch!!!! Dus een echte Dominicaanse bruiloft leuk man!

Gefeliciteerd!

proficiat!

Van harte, jongen..

Kijk, nou was het er toch bijna tussendoor geglipt. En ik wist het, want ik had het nog genoteerd. De dag is hier bijna om, gelukkig bij jullie nog niet.
Peter en Lucy, van harte gefeliciteerd met dit 1e lustrum en dat er nog maar vele mogen volgen.
PROOST!!

Peter en Lucy en Luchiano: van harte gefeliciteerd met deze eerste vijf jaar samen.
CasasPa en Truus.

29 april as is het 6 jaar geleden dat we gingen trouwen. En dan te bedenken dat we toen elkaar al 16 jaar kende.

Jammer dat het maar een dag is. Maar ja... 30ste hangen ze hier wel vlaggen uit.

gefeliciteerd!

Zo romantisch, en dat voor een Rotterdammer.... Gefeliciteerd Casa en Lucy!

Jo! ook vanuit Deventer: Gefeliciteerd!

Pabien, Casa en Lucy!!!!!

Hela Hola Feest! Voorwaar mijn felicitaties! En mijn respect :)

Gefeliteerd met jullie jubileum!

GEFELICITEERD! Sfeervol stukje & foto, leuk!

Oi, fijne dag samen..

Een beetje aan de late kant .... maar toch van harte gefeliciteerd en dat jullie voor altijd van elkaar blijven genieten

ooo, ik ben weer veeel te laat, maar alsnog; gefeliciteerd casa en lucy en nog heeel veel geluk!