« Jong geleerd... | Main | Duvel & Domino »

Te snel geoordeeld!

Toen ik Luchiano vanmorgen in zijn klas afzette en de juffrouw groette, kwam zij naar mij toe: "Meneer, het was een misverstand gisteren!". Nieuwsgierig geworden hing ik aan haar lippen.

Wat bleek, toen Luchiano met het wisselgeld (2,50) naar het rek achter in de klas liep waar de tassen van de kinderen in staan, heeft hij het in de verkeerde tas gestopt. Er is namelijk één andere leerling met precies dezelfde Spiderman-tas als Luchiano. Dat is zijn vriendje Joash.

Toen de moeder van Joash vanmorgen de tas van haar zoon in gereedheid bracht, vond ze het geld. Zij vroeg onmiddellijk aan haar zoon hoe hij aan dat geld gekomen was. Joash had geen flauw idee. De moeder gaf het geld aan juffrouw James, die uiteraard wel meteen begreep hoe de vork in de steel zat.

Ik kreeg de 2 gulden 50 terug, maar was eerlijk gezegd veel blijer met het feit dat de situatie in klas 1B niet zo bedroevend is als ik gisteren vreesde. En met het feit dat de moeder van Joash precies de reactie vertoonde die ik in het stukje van gisteren voor mij zelf in een dergelijk geval in gedachten had.

Alle omstandigheden wezen in een andere richting, zelfs had ik al een "dader" op het oog. Ik heb echter te snel geoordeeld.

Comments

pfieuw...... gelukkig maar zeg.... ik lees net beide stukjes... aan de andere kant leeft het dus wel in de klas... vreselijk....maar gelukkig zijn er ook nog gewoon misverstandjes die opgelost kunnen worden..... en ja, misschien had je te snel geoordeeld maar het is op zich vrij logisch zeker gezien de brief etc...
Ik hoop dat je knul blij is met zijn shirtje!!! :-)

Gelukkig maar!
Ja, een gummetje of een potlood pikken is toch net weer wat anders dan geld. Het zijn dus toch nog geen halve crimineeltjes. :)

Wat me vooral deugd doet is dat jullie nog de gulden hebben.

Goed afgelopen ...

Ah, dat is fijn afgelopen en opgelost. Valt het toch eens mee, dat biedt hoop :)