« Te snel geoordeeld! | Main | Costa! »

Duvel & Domino

Wim kwam spare-ribs eten, Duvel drinken en dominoen!Mijn gewaardeerde semi-ex-collega Wim Jans is op het eiland! Wim is net als ik DBA en is daarenboven nog een Belg ook. Gisteren kwam Wim bij ons eten. Lucy had een grote schaal spare-ribs gemaakt met een voortreffelijke knoflooksaus.

Ik ben dan wel geen Belg, maar hou wel ontzettend van Belgisch bier. Mijn persoonlijke favorieten zijn Duvel en Westmalle Dubbel, die van Wim is Hoegaarden Grand Cru. Woensdag heb ik bij Supermarkt Vreugdenhil bijna de hele voorraad Duvel en Westmalle Dubbel weggekocht en Wim was zo vriendelijk om een driekwart literfles Duvel mee te brengen.

Na het eten wilde Lucy boerenbridgen. Terwijl ik de kaarten aan het uitzoeken was bedachten we dat dominoŽn eigenlijk veel leuker is. Wim kon nog niet (echt) dominoŽn, maar dat zouden Lucy en ik hem wel even leren. Ik denk dat wij ontzettend goede domino-leraren zijn, want al snel stond Wim op 8 winstpartijen en wij allebei slechts op 3.

Om kampioen van de avond te worden, diende men 20 partijen te winnen. Aan het eind werd het nog spannend, uiteindelijk stond Wim op 20, Lucy op 19 en ik op 14 verder weet ik het niet meer, want het scoreformulier is op mysterieuze wijze zoekgeraakt.

Eerlijk is vals, Wim heeft gewonnen en krijgt als prijs een kopie van de Merengue/Bachata-mix die tijdens het dominoŽn opstond.

Wellicht kan Wim een volgende keer ons wat extra domino-les geven...

Comments

jaaaaaaaa... en zo gaat het nou altijd met spelletjes he?.... ik heb ooit eens gemidgetgolfd (zeg je dat zo?) met een vriendin die steeds riep "schrijf er maar vast acht op" en hem dan vervolgens met 1 welgemikte klap in het rondje mepte..... as if.....
Waren de biertjes wel lekker? :-)

Je hebt het vast al gelezen: Dubbelspel van Frank Martinus Arion. Bij domino moet ik altijd aan dat boek denken :-)

Domino is toch een gok- en geluksspel? Geen wonder dat beginners kunnen winnen.

Volgende keer toch maar weer boerenbridgen. Kan ik ook meedoen, verlies nooit, tenzij de tegenpartij heel erg dom dus onberekenbaar speelt. Casa herkent dit wel.
CasasPa

Duvel: Heerlijk. Meestal drink ik wel het uit een kleinere flesjes.