« Gran Marcha 2004 | Main | Despedida 2004 »

Payaso

Qua voetbaltrainers stond en sta ik aan de kant van de praktijkmannen. Cruyff en Koeman waardeer ik meer dan Van Gaal en Adriaanse. Sinds Adriaanse wat minder hoog van de toren blaast, ben ik hem echter toch iets sympathieker gaan vinden.

Co Adriaanse is een man van stellingen, daar hou ik wel van. Nadat AZ thuis met 1-5 van Roda JC had verloren, vond Adriaanse dat de nederlaag onverdiend was. "Ja, maar meneer Adriaanse, het is wel 1-5 geworden, hoor!", riep een journalist uit. "Ach, jullie met je scorebord-journalistiek!", diende Adriaanse de man van repliek. Die mag van mij zo in de Dikke Van Dale.

Toch moet Adriaanse oppassen met zijn grapjes. Voor je het weet ben je een soort Frits Korbach. In het Spaans hebben ze daar een mooi woord voor: Payaso ofwel Clown.

Afgelopen zondag maakte Co het in mijn ogen iets te bont met zijn theorieën. Nadat AZ zelf had gewonnen en PSV onderuit was gegaan tegen Heerenveen, vroeg een verslaggever of Adriaanse kansen zag op de tweede plaats in de competitie.

"Hoeveel punten staan we nog achter op PSV?", vroeg de AZ-trainer. "Nog 7", antwoordde de verslaggever. "Hmm, we krijgen PSV nog thuis, dus dan zijn het er nog 4. En PSV had erg veel geluk vorige week tegen Twente, dat ze in de laatste minuut nog de winst pakten. Als je die punten er ook aftrekt staan we nog maar 2 punten achter. Dat is te overbruggen".

Luchiano heeft wat problemen met rekenen op school, deze methodiek kan ik hem toch niet aanbevelen.

Comments

Hij heeft hetzelfde probleem als Van Gaal en Beenhakker: hij hoort zichzelf soms iets te graag praten. Maar ach, hij zorgt in elk geval voor leven in de brouwerij. Er zijn al teveel coaches en spelers die alleen mediatrainingsclichés spuien...

Toch kraamde Adriaanse afgelopen weekend minder onzin uit dan waarde collega Hiddink, die getuige zijn nabeschouwing in de dugout blijkbaar stiekem een andere wedstrijd op zijn pocket-tv had zittten kijken.

Ik zou hem ook maar niet op voetbal zetten.

Qua voetbalvoorkeuren zit de Casa niet te ver van de boom af. Adriaanse is ook niet mijn favoriet, maar het antwoord van zaterdag lag in de lijn die het behoort te hebben: op domme vragen (en niet alleen van journalisten) moet je domme antwoorden geven.
CasasPa.

ik heb het ook gehoord... (krijg je als je een superelf team hebt, kijk je vanzelf sport enzo)... ik vond het nogal komisch eerlijk gezegd.... leuker dan de wedstrijd of ga ik nu te ver? :-)

Die Co, die schopt het nog eens tot Ajax!