« Duvel (Not) en Cubanen | Main | Payaso »

Gran Marcha 2004

Carnaval is feest Numero Uno op Curacao. Om een of andere merkwaardige reden valt het altijd op een zondag. Wij offeren er onze vaste stranddag met plezier voor op. De auto parkeren we een eindje over de Julianabrug, vlakbij een lange trap die naar beneden leidt, rechtstreeks naar het ISAC-gebouw aan de Roodeweg. De beste plek om de optocht langs te zien komen.

Het was weer een kleurige optocht!Lucy was uiteraard hooggehakt. Van vorig jaar had zij onthouden dat het niet echt gemakkelijk is om met hoge hakken de lange trap af te dalen. Dit jaar hadden we haar sportschoenen meegenomen. Bovenaan de trap, precies bij de eerste trede, werden de naaldhakken verwisseld voor de sportschoenen en beneden, precies bij de laatste trede, vond het omgekeerde proces plaats.

Van ons clubje arriveerden wij als eersten bij ISAC, gevolgd door Roland en Barbara en haar moeder. Voordat de optocht langskomt, loopt met name de jeugd heen en weer om elkaar te bekijken en te groeten: Ban Topa ofwel Laten wij ontmoeten. Het viel zowel Roland als mij op dat met name de jonge dames tegenwoordig schrikbarende lengtes bereiken. Zo schat ik de gemiddelde lengte van een Curacaose dame van ongeveer 18 jaar op 1.98 meter, met uitschieters tot om en nabij de 3.12! Regelmatig stond ik op ooghoogte met een knieholte.

Net voordat de optocht langskwam, dirigeerde de politie iedereen achter de hekken. Niemand mocht over de straat verder lopen vanaf het punt waar wij stonden. Dit jaar hield de politie hier zeer streng de hand aan, ja het is een en al Sero Toleransha wat de klok slaat. Tijdens de optocht gingen veel mensen, wij ook, natuurlijk toch voor de hekken staan om alles beter te kunnen bekijken en op de foto te zetten.

Swiebertje (de goeie) en Bromsnor (de kwaaie)...De meeste agenten maakten daar geen probleem van, een bruinhemd en een blauwhemd (met grote snor) echter wel. Uiteraard besef ik dat deze lieden slechts hun werk doen, maar hun toon paste bepaald niet bij een feest als Carnaval. Bromsnor was boos op mij, omdat ik me niet zo heel veel van zijn woorden aantrok. "Dan moet je straks niet kwaad worden he, dan moet je straks ook niet kwaad worden!", beet hij me toe.

Volgens mij was hij van plan om me of een knal te geven of te arresteren. Wijselijk hield ik me wat gedeisd, maar voelde wel eenzelfde soort afschuw tegen de agent als een (goedwillende) voetbalsupporter of demonstrant. Ja zeg, het is wel Carnaval!

Voor de rest was de sfeer uitstekend. Jammer genoeg was Krijn er niet, volgens mij voor het eerst in zijn leven. Tijdens de Carnavalsoptocht weet Krijn namelijk door zijn enthousiasme altijd de aandacht van alle passerende dames op zich te vestigen. Dat maakt het voor mij heel eenvoudig om een leuke foto te schieten.

In de optocht ontwaarden wij als deelnemers SQL Integrator collega's Kees Barneveld en Nathaniel Zoetrum. Verder werden Mila, Normelyn en Nohelia gesignaleerd. Voorts werd ik nog herkend als CasaSpider! Door Natascha van Xanga, ik snap niet dat zij mij niet eerder is opgevallen. Van de politici waren Etienne Ys en Errol Cova present. De foto van Lucy met Cova is helaas mislukt.

Over foto's gesproken, klik hier voor een impressie van de Gran Marcha 2004 met maarliefst 50 foto's!

Overzicht van alle CasaSpider Carnaval Albums:

Dinsdagavond trekt dezelfde optocht nogmaals door de straten van Otrabanda: de Marcha di Despedida ofwel Afscheidsmars.

Comments

Kom zeg, het is maar een hekkie. Als het nou een muur zou zijn, dan was ik ook een beest geweest tegen over de agento.

PS. Toch volgend jaar maar een keertje niet de ski's op.

..... stoere meneer zeg.... ik vind vooral de naaldhakken van Lucy een heldendaad....

Heb ik nou helemaal niets mee, met carnaval. Maar op Curacao zou ik die optocht toch wel willen zien...