« Costa! | Main | Gran Marcha 2004 »

Duvel (Not) en Cubanen

Donderdag was het bij ons al Duvel-avond, met Wim Jans. Als rechtgeaarde Belg heeft Wim in zijn leven al heel wat Duveltjes door de aderen laten vloeien. Zo niet mijn Cubaanse collega's Reynaldo en Willy. Die hebben nog nooit een druppel Belgisch bier geproefd.

Wel heb ik het er regelmatig met Reynaldo over gehad, dat Duvel zo ontzettend lekker is. "Goh, dat zou ik ook wel eens willen proeven", zei Reynaldo likkebaardend. Daarop antwoord ik steevast: "Ja, ik zal eens wat Duvel en Westmalle inslaan, dan gaan we een avondje bierproeven!". Met een doffe blik in zijn ogen en met matte stem verzucht Reynaldo vervolgens: "Ja, ja, dat zeg je iedere keer...". Als de Hollandse krenterigheid er niet zo duimendik bovenop lag, zou men het bijna Camp kunnen noemen, onze conversatie.

De Cubanen willen DUVEL!Bijna iedere zaterdag zitten Lucy, Luchiano en ik om een uur of zes op het terras van Pleincafé Wilhelmina. Aan de Duvel. "Waarom komen jullie zaterdag ook niet naar Pleincafé Wilhelmina?", vroeg ik Reynaldo. Hij vond het een goed idee. Wij waren er iets eerder en besloten alvast onze eerste Duvel te bestellen.

"De Duvel is op", sprak de serveerster. Dat zal men nu net zien. Komen er twee mensen helemaal uit Cuba om voor het eerst in hun leven een Duvel te proberen, is hij op! We bestelden twee Tripel van La Trappe, niet slecht maar hij haalt het niet bij de Tripel van Westmalle.

Reynaldo en Willy waren zwaar teleurgesteld en bestelden een ordinaire Amstel. Er moesten spijkers met koppen geslagen worden. Gewoontegetrouw begon ik: "Binnenkort zal ik eens wat Duvel inslaan en dan gaan we die met zijn vieren opdrinken!". Nu had ik echter buiten de waard in de persoon van Lucy gerekend: "En waarom maak je dan nu niet meteen een afspraak? Aanstaande vrijdag!". Reynaldo en Willy hadden daar geen probleem mee.

"Goed idee!", zei ik, "dan maken we meteen weer zo'n lekkere bak spare-ribs met knoflooksaus erbij". Ja, soms heeft CasaSpider een zetje nodig!

Comments

Nou...ik lees elke keer van die spare-ribs in knoflook.
Mag ik van Lucy het recept? Mijn vriend is nl ook zo'n spare-ribs freak.....en met knoflook helemaal denk ik. Ik hoop dat Lucy het wilt doen (mischien met foto's erbij?)

Het zijn wel mega flessen he?

iedereen heeft wel eens een zetje nodig!

zet hem op zou ik zo zeggen...... ja heel slecht woordgrapje... sorry kon me niet beheersen :-)

Wel je Duvel ambassadeurs speldje met trots dragen he