« Arxi | Main | 40 Degrees in the Shade »

Paloma's Geseling

Was het gisteren dat ik nog zo vrolijk over mijn IQ schreef? Wel, diezefde avond kwam bij mij het besef dat ik maar heel weinig weet. "Het werd tijd!", hoor ik sommigen denken.

Na enige maanden fröbelend door mijn zoveelste cursus Spaans te zijn heengekabbeld, was het gisterenavond D-Day. Het examen! Lerares Paloma is een leuke, aardige, ja zelfs aantrekkelijke vrouw met slechts één klein nadeeltje: zo gauw zij een examen afneemt, wil zij bloed zien.

Gelooft u mij maar, het is eenvoudiger om te slagen voor The Knowledge, het befaamde Londense stratenkennis-examen voor aspirant-taxichauffeurs, dan een 6 halen voor een examen van Paloma. Zeker als het, geheel onverwachts, een 100% grammatica examen betreft.

Met frisse moed begon ik in te vullen wat ik wist. Na zo'n 5 kwartier dacht ik bijna klaar te zijn. Na het tellen van het aantal opgaven dat ik nog moest doen, kwam ik tot de conclusie dat ik pas tegen vrijdagmiddag alles af zou kunnen hebben. Aangezien de vragen met betrekking tot de aanvoegende wijs mij toch al boven de pet gingen, heb ik die maar laten zitten. Dat was de helft van het examen.

Iets voor tienen werd ik vrijgelaten. "Nu weet je in ieder geval naar welk nivo je toe moet", strooide de lieftallige lerares nog wat zout in de wonde.

Volgende week is de laatste les. Deze gaat over Peru en we moeten als voorbereiding een verhaaltje lezen. Dat is meer mijn nivo!

Comments

Weet je wat grappig is, Casa, toen ik in de derde klas zat (VWO) op 't Peter Stuyvesant College heb ik enkele maanden les gekregen van Paloma. Je kan je wel voorstellen dat al die 15-jarige jongens in m'n klas nooit meer spijbelden.

@Stacy: Dat is inderdaad grappig! Ik wist niet dat Paloma op het PSC les heeft gegeven. Nu ben ik (net) geen 15 meer, maar ik heb ook geen enkele les overgeslagen... :-) Was ze op school overigens net zo ontzettend streng? Ik herinner me mijn eerste twee, drie lessen nog wel. Als het aan haar lag had ik na 2 maanden mijn Doctoraal Spaans moeten halen... :-)

Tijd voor een nieuwe CITO toets?