« Venezuela wacht op 29.02 | Main | Een ei is geen ei »

Cuba Belgica

Na vele toezeggingen en de pech van vorige week zaterdag was het vrijdagavond eindelijk zo ver. De Cubanen gingen hun eerste Belgische biertje drinken: Duvel!

De mannen bleven tot zeven uur werken en zouden van daaruit naar ons toe komen. Een ritje van toch al gauw anderhalve minuut. Om precies zeven uur werd ik echter gebeld door UTS. Het was Venezolaanse consultant William. Er moest een database in de lucht worden gebracht. Aanvankelijk probeerde ik het af te handelen door telefonisch de commando's door te geven, maar al snel besefte ik dat het wellicht sneller en gemakkelijker was om zelf even te gaan. Ik vloekte een paar keer hardgrondig (potverdriedubbeltjes enzo), trok mijn schoenen aan, pakte mijn telefoon en constateerde dat de lijn nog openstond. Venezolanen kennen waarschijnlijk geen Hollandse krachttermen, maar ik denk dat hij wel in de gaten had hoe de vlag erbij stond.

Cubanen Willy & Reynaldo komen spare-ribs eten en Duvel drinkenLuchiano ging met me mee en binnen vijf minuten was het probleem opgelost. Nu konden we meteen de Cubanen meenemen, die zaten nog vrolijk te werken. Even later zaten we bij ons op de porch en kon ik de eerst ijskoude Duveltjes aanrukken. Het bier viel goed in de smaak, ondanks dat Willy geen echte bierdrinker is. Reynaldo was meteen verkocht en begon steeds meer op een Belg te lijken.

Lucy had een heerlijke maaltijd bereid: spare-ribs met knoflooksaus, rijst, salade en platano (bakbanaan). Het pannetje voor de afgekloven botjes vulde zich gestaag. Onze honden Spider & Scooby Doo vinden het prima als wij spare-ribs eten. Luchiano vermaakte het bezoek met verhalen wat er allemaal op school gebeurt en later met zijn piano.

Inmiddels was het tijd voor het serieuzere werk: domino! Het was lang geleden dat ik met twee tegen twee gedominoot heb. Het moeilijkste vind ik beslissen of je voor het spel van je partner gaat of je eigen spel wilt maken. Dat kan namelijk wel eens botsen. De eerste boom verloren we nipt.

Het dominoŽn verliep overigens niet snel. Met name Lucy zat op haar praatstoel en behandelde iedere keer als zij aan de beurt was een episode uit haar leven. Dat was best leuk en we wonnen nog ook. Het was al zo laat geworden dat we besloten de beslissende boom op een andere dag te spelen. De Cubanen gingen naar huis en wij kropen ons bed in.

Ik heb zo'n vermoeden dat Vreugdenhil Supermarket binnenkort twee vaste klanten uit Cuba erbij krijgt.

Comments

Oh, wat had ik -om meerdere redenen :-)- graag nij jullie aan tafel gezeten!

Wat een intrigerend zinnetje, Marti, "-om meerdere redenen"...
Volgens mij hadden de Cubanen het ook leuk gevonden... ;-)

concurrentie dus in de supermarkten..

Nou ja zeg Casa!!!! Mij en mijn vriend lekker maken met foto's. Mag ik het recept hebben van Lucy (spare ribs)? Of is het geheim?
Heb je geen tostones gegeten ipv banana hasa? Ik had dat tenminste verwacht van Lucy..... hahahahaha

@Tashita: Het waren inderdaad tostones, heel goed opgemerkt! Ik zal Lucy vragen mij haar supergeheime recept te geven. Volgens mij is het heel simpel, de spare-ribs worden gebraden in olijf-olie, dat schijnt wel essentieel te zijn. Details volgen nog...

aaah, dat klinkt en kijkt erg gezellig! Ik heb ook interesse in dat recept :o)

Een geluk dat die Belg weg is, anders onstonden er nog vechtpartijen bij Vreugdenhil voor die Duvel...