« BBQ op Valentijnsdag | Main | Lezen en Schrijven »

Apen in Marbella

Met onze Cubanen gaat het naar omstandigheden redelijk. Gisteren tijdens het Happy Hour heb ik ze in ieder geval weer zien lachen. Hopelijk blijft het rustig de rest van het jaar.

In Nederland houdt men zich voornamelijk bezig met bezuinigen, tenminste dat idee heb ik. Na de padvinders en de bejaarden (rollators) zijn nu de apen aan de beurt. Eigenlijk wel terecht, als die apen gelijke rechten willen hebben, moeten ze ook de plichten voor lief nemen, nietwaar?

In het Algemeen Dagblad van 13 februari vond ik het volgende artikel:

Ik wil ook mijn oude dag in een amandelboomgaard te Marbella vieren!

Sensatiezoeker als ik ben kies ik natuurlijk altijd de krenten uit de pap. Wellicht krijgt Lucy hierdoor een ietwat scheef beeld van Nederland en de Nederlanders. Het Apenverhaal draagt daar zeker aan bij. "2000 Euro per maand per aap?! Zet die apen in een hok met een boom en gooi er af en toe wat bananen in!", aldus Lucy. Dat is inderdaad een stuk goedkoper.

Ik heb het niet zo op injectienaalden, maar voor een paar prikjes wil ik eigenlijk ook best mijn oude dag in een oude amandelboomgaard te Marbella doorbrengen.

Comments

Te gek voor woorden. Ik had het bericht in Ned. nog niet gelezen. Of is het een afkoopregeling voor ons schuldgevoel tegenover de proefdieren. Dan staat ons nog wat te wachten.
CasasPa.

Ik weet niet hoor, maar als ze die apen vrij laten, dan hebben ze vaak HIV of andere vreselijke ziektes. Ik denk dat je als aap beter af bent je hele leven in Artis dan in het apencentrum en dan naar Spanje.

Ik hoorde Hoogervorst zeggen dat die apen een betere AOW hebben dan bejaarden, maar ja als we die op zo'n manier zouden behandelen als die apen, dan kunnen we toch wel een invasie verwachten..

Tja, geen wonder dat men in het buitenland een ietwat merkwaardige indruk van Nederland kan krijgen. Bizar bericht!

Toch weet ik niet of het teveel geld is. Ik heb geen idee hoeveel verzorging die apen nodig hebben. Ik zou niet willen ruilen, proefdieren komen er meestal niet geweldig vanaf.

Alleen hun eigen werkplek. Dat mag wel wat kosten. Uitzuigers.

dubbel...... ik denk vooralsnog dat die proefdieren geen lollig leven hebben gehad... vind de prijs enorm...... vooral als je de link legt naar de uitkering van mensen die hun hele leven hard gewerkt hebben....

..is dat bruto of netto ?

@Carlos: Ik weet niet of apen nu ook al belasting moeten betalen...