« Campo Alegre | Main | Oktoberfest »

Een dagje uit met Opa

Dit is het vervolg op de post Autoweek schiet mis. De hele week maakte mijn Toyota-dealer Garage Cordia reclame voor de presentatie van de Toyota Corolla 2004. Vandaag was het zover, de Open Dag.

Krakend en bevend overlegde het hoogbejaarde CasaSpider gezin of zij een dergelijk uitje nog wel aan konden. Bij het ontbijt zei Lucy met trillende en breekbare stem: 'Ach Casa, dan zijn we er weer eens uit hè...'. Maar het vermoeide hoofd van de CasaSpider was alweer knikkebollend in zijn bord pap gevallen.

Nadat het verplegend personeel van de Serviceflat ons had gewassen en aangekleed (Luchiano kon het nog net zelf), vertrokken we. Uiteraard met de Toyota Corolla.

In plaats van een groot feest was het echter angstwekkend leeg bij Garage Cordia. De zaak was potdicht. Waarschijnlijk was de Open Dag gisteren. Tja, al die moeilijke datums, dat is ook haast niet meer bij te houden voor een bejaarde.

Even het nummer afmaken, dan klimmen we weer in onze Toyota!Door de ruiten van de showroom keken de CasaSpidertjes ademloos naar de nieuwe Toyota modellen. Bij elke presentatie van een nieuw model was er weer die opluchting. Lucy en de Spider keken elkaar dan tevreden aan: 'We hebben het weer gehaald, het nieuwste model Corolla...'.

Net voor hij weer aan het indommelen was, daar bij die showroom, mijmerde de CasaSpider even over zijn band, de Corollators. Drie oude mannen, met wat speed-pillen op de been gehouden op het podium. De (zittende) ovaties van het overwegend vrouwelijke publiek... En dan snel de gitaren, looprekjes en wandelstokken weer inladen in die ouwe, trouwe Toyota Corolla Sedan. Sjonge, wat kan daar toch veel in.

Inmiddels stonden er toch heel wat mensen bij de dichte showroom. Wij hadden het wel gezien en togen naar Otrabanda, alwaar Luchiano zijn haar liet knippen. Hij nog wel, de Spider streek met zijn hand door zijn elf haren. En zuchtte eens diep...

TrackBack

Listed below are links to weblogs that reference Een dagje uit met Opa:

» Autoweek schiet mis from CasaLog
Hier volgt een gedeelte van de brief die ik zojuist aan Autoweek heb geschreven. Lekker makkelijk voor mij! Het gaat overigens om nummer 41 van de 14e jaargang. Ik ben een over het algemeen rustig mens. Dat moet ook wel... [Read More]

Comments

Ocharme, je bent de schok duidelijk nog niet te boven hè? Voor je dertigste al als bejaarde gekenmerkt te worden. Wat moet er dan wel niet gebeuren als je daadwerkelijk deze grens gepasseerd bent? Zie ik hier een midlifecrisisje opdoemen?
Tip: probeer eens een cabrio en haarverf, dat helpt!

Heb je nog antwoord gekregen op de brief?

Seniorenweb?

Ik heb al een schuifdak, Carin, zeg maar armelui's-cabrio...
Elke dag check ik mijn Hotmail, Ruben, maar geen antwoord van Autoweek. Ik denk dat ze bezig zijn met de ontslagprocedure voor Steffert?
He, he, Erwin. Ja, ik vind dat Wilhelmina-weblog wel eens wat concurrentie mag krijgen. Het is echter niet zo makkelijk voor mij als jongere. Daarom was dit meteen de laatste poging... :-)