« Autoweek schiet mis | Main | Een dagje uit met Opa »

Campo Alegre

Prostitutie komt overal ter wereld voor. Op sommige plaatsen (Nederland) gebeurt dat openlijk, op andere plaatsen moeten er wat contacten worden gelegd, maar het is er altijd.

Op Curacao zijn we een beetje dubbel. Van de ene kant kan er veel niet. Zo is een Escort-Agency hier vooralsnog ondenkbaar. Ook bestaat er geen enkele sex-shop. Van de andere kant zijn er diverse gelegenheden waar mannen een biertje kunnen drinken en vermaakt worden door dames, een soort clubs.

Die dames komen uit Zuid-Amerika, met name Colombia en de Dominicaanse Republiek. Opvallend is dat er nooit een Curacaose tussen zit. Eigenlijk is dat ook wel logisch, Curacao is net een groot dorp. Een potentiele prostituee uit een Nederlands dorp biedt haar diensten waarschijnlijk ook liever niet in haar eigen woonplaats aan.

En dan is er Campo Alegre, een compound niet ver gelegen van Hato Airport, waar tientallen voornamelijk Colombiaanse prostituees in een soort van reservaat zitten. Tot een jaar of vier, vijf geleden was dat een vrij armoedige bedoening. Toch was het er gezellig. Er waait een lekker windje bij de bar, er klinkt leuke Bachata-muziek, het bier is goedkoper dan bij café De Tropen en men kan er goed zijn Spaans oefenen. De dames krijgen een visum voor drie maanden, worden medisch gekeurd (AIDS) en zijn verplicht zich vanaf zes uur 's avonds op het terrein te bevinden. Op woensdag- en zaterdagavond is er om twaalf uur een Show.

Ongeveer vijf jaar geleden werd Campo Alegre drastisch verbouwd. Het lijkt nu meer een vakantiepark, keurige appartementen, leuke straatjes met palmbomen, pool-tafels, kapsalon, alles is er. Algemeen bekend was dat eigenaar Giovanni van Ierland dit project gebruikte om geld wit te wassen. Geld dat hij verdiende met omvangrijke drugstransporten naar Nederland. Dat was nog in de tijd dat de Grote Jongens zich onaantastbaar voelden. Inmiddels zit Giovanni van Ierland in de Bon Futuro gevangenis, hij is veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf. Zijn advocaat Lesley Franklin kreeg 7,5 jaar.

Een ijzeren regel op Campo Alegre, overigens ook Hotel Mirage of C&A genoemd, is dat er alleen mannelijke bezoekers worden toegelaten. Dat heeft twee voordelen redenen: ten eerste weet men dat iedere vrouw daar dus een prostituee is en ten tweede loopt men niet het risico een buurvrouw of vrouwelijke kennis tegen te komen. Het tegenkomen van mannelijke kennissen wordt overigens totaal niet als een probleem gezien. Anders zou men de tent ook wel kunnen sluiten.

Wat las ik echter vanmorgen in de Vigilante? Vanaf december 2003 gaat Campo Alegre vrouwelijke bezoekers toelaten! Ik dacht eerst dat dit in het kader van Gelijke Behandeling of iets dergelijks gebeurde, maar wat blijkt: de lesbische gemeenschap op Curacao heeft hier behoefte aan. Ik heb het artikel slechts vluchtig gelezen. Er stond iets in over een Membership Card, die de vrouwelijke bezoekers moeten hebben. Ook worden ze gescreend, al zou ik niet weten waarop en hoe.

Als het allemaal doorgaat kan dit in 2004 nog tot hilarische taferelen leiden...

Comments

Ha ha, dit is niet te geloven. Que problema! :-)
Kunnen ze gelijk ook een blauwe bar erbij openen voor de homomannen die aan behoefte hebben.

Waar gaat dit heen! Blijkbaar ligt de prioriteit op een ander vlak, bij degenen die het daar voor het zeggen hebben.

Blijkbaar heeft het gedeelte onder de buikgordel prioriteit op het eiland.

Ik heb nooit geweten dat dàt, HET probleem was op Curaçao. :(

Gelukkig hebben we de foto's nog..... ook geen wonder, het is buiten al eeen gehele sexwinkel. Dan heb je shops niet meer nodig.

Haha!
Wat ik mij wel afvraag is hoe jij zo goed op de hoogte bent van de aankleding daar en bierprijzen???! Of maakt het voor een antiliaanse logger ook niet uit om er openlijk voor uit te komen bij zijn Nederlandse kennissen (dan wel lezers)....

Er was wel een sexshop op het eiland; Fantasyz (zoiets). Pas sinds een maand ongeveer is de zaak weg.

Heb over na gedacht, ene....het lijkt mij een goed idee om toch maar in de C&A een kijkje te gaan nemen. Als vrouwen tegenwoordig ook naar binnen mogen, dan wil ik wel zien wie de potentiële hoerenlopers zijn.

Ai, kan nie wachten. :-)

Iedereen op curacao kent Campo, als je op curacao komt dan ga je daar ook zeker heen, het is bijna een must.

La tasca, is ook leuk!
alhoewel het 3 jaar geleden een stuk drukker was dan nu..

http://hoeren.tripod.com/keileweg.htm

Wat op deze site staat lijkt door P...geschreven te zijn. Vele woorden komen mij erg bekend voor.

Forum Amigoe?

Campo Alegre heeft een zeer interessante geschiedenis.
Curacao was en is een hele drukke haven
In de jaren vijftig deden veel schepen vooral uit de scandinavische en aziatische landen onze haven aan en deze zeelui waren soms 3 maanden achtereen op zee geweest.
Door overmatig alcohol gebruik gedroegen deze zeelui zich vaak als beesten en grote gevechten braken uit in punda(het centrum)waar een paar bekende prostituees woonden beter bekend als hanchi punda.
Vaak vielen deze zeelui ook burger vrouwen lastig die in punda waren om inkopen te doen.
Toen is wijlen hugo bakhuis met een plan gekomen om in de mondi ver van de stad een bar te openen met een aantal kamers met een hoge gaas omheining en dan buitenlandse prostituees aan te trekken om daar te werken .
Op deze manier werdt punda weer rustig en hadden ze de vechtersbazen ver buiten de stad op een controleerbare plaats zodat de politie ze makkelijk kon inrekenen en de medische dienst ook kon controleren op geslacht ziektes
In die tijd kwamen de meisjes uit cuba,venezuela ,st domingo en colombia en soms uit haiti.
Lokale vrouwen mochten(mogen) daar niet werken.
hierbij dus een stukje historie