« Domenica In | Main | Campo Alegre »

Autoweek schiet mis

Hier volgt een gedeelte van de brief die ik zojuist aan Autoweek heb geschreven. Lekker makkelijk voor mij! Het gaat overigens om nummer 41 van de 14e jaargang.

Ik ben een over het algemeen rustig mens. Dat moet ook wel als je op Curacao woont. Autoweek lees ik al sinds een jaar of tien. Na zoveel tijd leert men een blad wel kennen. Ik maak er een sport van om vr het lezen van een test de uitslag te voorspellen. Wel, Autoweek is erg voorspelbaar, want ik zit er vrijwel nooit naast.

Dat is ook niet zo moeilijk. Peugeot en Renault zijn de favorieten, zeker in de middenklasse. Volkswagen is altijd wel goed, maar ook saai (zwart!) en Seat biedt meer waar voor zijn geld. Italiaans is meestal wel opwindend, maar scoort toch niet zo. En Japan, tja Japan is er ook nog maar behoudens een Honda NSX is daar nog nooit iets fatsoenlijks gemaakt.

Nu bezit ik sinds een jaar een hele mooie Toyota Corolla in die mooie blauwe kleur. Ik heb hem besteld met schuifdak, lichtmetaal en een uitgebreid dashboard, echt een leuke wagen. En hij rijdt als een trein. Maar is wel altijd op tijd.

Verrukkelijk zo'n sunroof/moonroof!'Leuk! Autoweek gaat de Corolla testen!', dacht ik vorige week nog. Uiteraard had ik al in mijn hoofd dat de auto ongetwijfeld als saai zou worden bestempeld. Het is geen rijdersauto die met onderstuur een klaverblad rondgeragd wordt. Dat is namelijk de hobby van zo'n beetje elke Autoweek-tester, zo lijkt het.

Tijdens het lezen van de test begon mijn bloeddruk echter al ras te stijgen. Auteur Steffert Stienstra is kennelijk nieuw, ik had nog niet eerder van hem gehoord. Wat deze man ervan bakt is wel het ergste wat ik tot op heden in Autoweek heb mogen lezen. De Toyota Corolla wordt ongegeneerd gepositioneerd als een auto voor bejaarden!

Eerst lijkt het nog de goede kant op te gaan: motor, besturing en wegligging van de Toyota worden geroemd, bijna zou er GTI achterop mogen staan. Dan begint het, de motor van de Corolla is wat rumoerig...

'Bovendien kunnen we ons voorstellen dat de doorsneekoper van de Corolla Sedan een broertje dood heeft aan een ruig klinkende motor bij stevig optrekken', aldus Steffert.

Maar dan. In de kantlijn mag De Doelgroep zijn mening geven. En wie is De Doelgroep? Serviceflat De Oldenborgh in Zeist! Achtereenvolgens komen aan het woord mevrouw Bruinvis (80), mevrouw Boogaard (80), meneer Veenhuizen (78, 'De meeste mensen die hier met een rollator lopen, rijden ook nog auto') en mevrouw Anink (87).

Ik zou Autoweek toch dringend willen aanraden om iets objectiever naar de auto's te kijken. Neem nu bijvoorbeeld de achterkant, de Toyota heeft een achterkant waar je (natuurlijk) snel op bent uitgekeken. Wel, als ik op pagina 22 van hetzelfde exemplaar de achterkant van de Audi S4 bekijk word ik daar niet mr opgewonden van. Maar dat is een Audi en nog wel een S4.

Gelukkig wordt dit soort magnifieke auto's standaard getest door Sandor van Es of Arie Blokland. Hopelijk duurt het nog ettelijke tientallen jaren voordat Steffert Stienstra plaats mag nemen in zo'n bolide en dat meen ik uit de grond van mijn hart.

Tot zover mijn brief. De CasaSpider is ietwat gepikeerd, dat moge duidelijk zijn!

TrackBack

Listed below are links to weblogs that reference Autoweek schiet mis:

» Een dagje uit met Opa from CasaLog
Dit is het vervolg op de post Autoweek schiet mis. De hele week maakte mijn Toyota-dealer Garage Cordia reclame voor de presentatie van de Toyota Corolla 2004. Vandaag was het zover, de Open Dag. Krakend en bevend overlegde het hoogbejaarde... [Read More]

Comments

Ben je nu boos omdat je niet met name genoemd wordt bij de doelgroep of omdat je als bejaard wordt aangemerkt?

Tsja,een Toyota Corolla is dan ook geen auto,maar een vervoermiddel.

Eneuh,met die Audi S4 moet je eens een stukje rijden,krijg je toch een andere indruk.

Dat ik als 'bejaard' wordt aangemerkt, Piet. Mijn laatste zin aan Autoweek luidde dan ook min of meer als volgt: "Rest mij nog u te bedanken voor de door u veroorzaakte opwinding in mijn bejaarde leven, ik moest onmiddellijk een buisje kalmeringstabletten slikken!"
Grapjas solliciteert naar een functie bij Autoweek?

Ach, je wordt geen journalist voor Autoweek als je kwaliteiten hebt.

Ha, mijn reactie is eenvoudig: Opa is boos.

Ik weet precies hoe je je voelt: toen ik net mijn Mitsubishi Montero had gekocht begon het 'Detroit project' de anti-suv lobby en die haalde ook Curacao:

"And these are the terrorists who get money from these countries every time George fills up his S.U.V."
of
"I helped hijack an airplane"
of
"I gave money to a terrorist training camp in a foreign country"

Tamelijk Amerikaans natuurlijk, maar dan kun je toch maar beter bejaard zijn :-)

PS Voor iedereen schijnt te gelden:
"When you ride alone, you ride with Bin Laden".

Maar ze hebben natuurlijk de Europese uitvoering getest! Dat is toch heel iets anders dan jouw uitvoering!

Mijn dag is weer goed! Ik heb nog kramp in m'n kaken van het lachen.
Ik geloof dat ik ook abonnee ga worden. Wat een inzicht, wat een onderscheidingsvermogen, briljant gewoon ;-)

Ik ben nog wat gaan grasduinen op het internet, op zoek naar Steffert. En warempel, ik vond hem maarliefst TWEE keer.
De eerste keer was hij op zoek naar zijn BMW M3 uit 1991 die gestolen was en de tweede keer eindigde hij in de middenmoot bij een heuse RACE-wedstrijd. En in wat voor auto zat Steffert.................... een TOYOTA Yaris!!!

Wat een onrecht is er toch in de wereld! Na jaren Autoweek lezen weet je het wel.
Toyota is altijd superkwaliteit, gaan nooit kapot want Japans (TUV). Maar een echte test zullen ze nooit winnen; dat is altijd voorbehouden aan de saaie Golf die er al vanaf 1975 hetzelfde uitziet (op een paar keer bijvijlen na).

PS. Ik heb een Porsche GT3. Die komen ook nooit goed uit de testen. Maar je hebt wel een stuk auto onder je gat.

Boys and their toys! Ik zal het nooit begrijpen?!

Hoho Isabel. Het zijn niet enkel boys hoor! Steeds meer dames komen er voor uit dat ze graag in een mooie wagen rijden.

Dat is waar, Carin, maar dat betekent nog niet dat ze ook daadwerkelijk in een Toyota Corolla terecht kunnen komen... :-)

Wel goed lezen, Casa! Het ging om een test van *sedans*, in Nederland vooral gekocht door ouderen. Vandaar die serviceflat en de teneur van de commentaren...

casa voelt zich aangesproken als een suffe oude bejaarde in zn mooie sedan waar achterin prima ruimte is voor zn toekomstige rollator. hee psst casa: weet je dat je tegenwoordig een heus rollator-rij-be-wijs-nodig-hebt-voor-je-rol-later..