Main

Vakantie Archives

October 18, 2006

De eerste dag in Willemstad

Dit is onze eerste weblog. Luchiano (mijn teacher) heeft mij ingewijd in het aanmaken er van. Ik ben diep onder de indruk van hoe hij dat allemaal weet. Hij geeft mij ook advies over wat ik allemaal moet opschrijven. Over wat we op Airport hebben gedaan, hoe we in het hotel zijn gekomen (het was pikdonker), dat we vanmorgen een auto hebben gehuurd (een Suzuki Ignis, keiblauw), dat we al wat verkenning hebben gedaan in de stad.

Wat wel leuk was en waaruit blijkt dat de wereld maar klein is: vanmiddag ons eerste terrasje gepikt (drankje / hapje). De ober sprak slecht Spaans en nauwelijks Engels. Maar een man achter ons aan een tefeltje vertaalde ongevraagd. En vervolgens komen we aan de praat. " Ook op vakanti9e hier?". Ja voor twee weken. Vervolgens laat ik een Brabants woordje vallen een bietje met opzet. Daaruit concludeert de meneer dat we uit Brabant komen. Wat blijkt, de man Walter heet hij, komt ook uit Brabant, hij komt uit Valkenswaard en vervolgens komt hij uit Dommelen, 500 meter van ons vandaan. Toeval of geen toeval, in ieder geval het bewijs dat de wereld klein is.

Mijn teacher vertelde mij dat het verhaal niet te lang moet zijn. Daar heeft hij gelijk in, want lange verhalen zijn vervelend en die lees ik zelf ook niet. Dus onze emotionele indrukken bij onze eerste kennismaking of weerzien, laat ik voor wat het is.

Tot slot: een foto hoort er een beetje bij, maar onze teacher zegt " dat duurt wel heel lang". Dus dat doen we een volgende keer.

Reacties zijn welkom, maar wij gaan er de komende dagen gewoon mee door.

Dag dag en houdoe.

October 19, 2006

Het weer

Het weer is gewoon .... saai, aldus Luchiano. Ik kom er op omdat we vanmiddag in een etalage een weeroverzicht zagen van Willemstad met als vergelijking Amsterdam.
Daaruit blijkt dat " het weer" op Curacao geen issue is: het is altijd hetzelfde. Zie het overzicht voor Willemstad: maandag - dinsdag - woensdag - donderdag - vrijdag - zaterdag: max. temp. 32 graden, minimum 29 graden. Dan Amsterdam: elke dag anders met max. temp. tussen 19 en 12 graden en minima tussen 11 en 6 graden. Volop reden om er dageljks eindeloos over te praten en er allerlei dskundigen van De bilt ene flinke boterham mee te laten verdienen.
Het weer op Curacao is dus altijd goed, als je er tenminste van houdt om steeds te puffen van de warmte. Dat gebeurt nogal eens, steeds een zakdoek bij de hand om het zweet af te vegen.
Zelfs als je niks doet, blijft het klam. Hoewel: onder normale omstandigheden blaast er meestal een fris briesje en dat maakt het lekker.

Vandaag wat relax doorgebracht. Niet te vroeg op, lang en ontspannen ontbijten. Daarna naar Santa Rosa op zoek naar het graf van Broeder Schets uit Valkenswaard. De broer van een kennis. De Broeder behoorde tot de orde van de Broeders van O.L.Vrouw van Lourdes. Hij is jarenlang schoolhoofd geweest van de Santa Rosa school. Die school hebben we gevonden, ook het kerkhof, maar niet het graf van de bewuste broeder Schets. We hebben er verschillende mensen op aangesproken, maar niemand had de oplossing. De Pastoor van de parochie zou ons de oplossing kunnen geven, maar helaas: volgens de tuinman was hij niet thuis, hij was zwemmen. Wij voelden ons een beetje als de medewerker van AdresOnbekend of Spoorloos.

In de middag was Het Weer onveranderd warm. En wij hebben onveranderd vakantie. Genieten van de rust, van een lekkere Italiaanse salade, van het zwembad, van de familie Casaspider, en vooral van .... het Weer.

Dag dag en Houdoe

October 20, 2006

City Sightseeing Willemtad

De titel van vandaag past in een sjieke reisfolder. Maar zo gladjes is het niet. Wel hebben we vandaag wat meer van de stad bekeken. Dichtbij huis gebleven.
Vanmorgen vanuit het hotel naar de Handelskade gewandeld; dat is de boulevard vanaf de pontjesbrug langs het water. De brug stond open, omdat er wat grote boten door moesten. O.a. twee marine vaartuigen. Wel grappig om te zien, want de matrozen staan bij het voorbij varen keurig in gelid en zwaaien becheiden naar de mensen op de wal.
Als de brug open staat kun je gratis met een veerboot naar de andere kant, naar Otrabanda. Dus deden we dat.
Ik merkte dat er aan die kant de laatste vijf jaar wel veel is veranderd, verbeterd. De rij met het blauwe Otrabanda hotel en het Goeverneurshuis (mooie horeca gelegenheid) en nog wat andere mooie Hollandse panden is verrijkt met het complex van Jan Gelt Dekker. Casaspider heeft er al eens uitvoerig over bericht. Centraal daarin is het Kura Hotel. Maar er is veel meer. Een wirwar van kleine straatjes, pleinen en vooral een prachtige tropische flora. Ook de vele mooie sculpturen en niet te vergeten de bestrating maken het complex tot iets van hoge kwaliteit.
We hebben er de hele ochtend doorgebracht.
Daarna met de veerboot terug naar Punda en een stukje winkelgebied doorgelopen. Ook een rondje overdekte markt gedaan, maar de meeste kooplui waren al weg.
Tenslotte op het Wilhelminaplein geluncht, de zaterdagse rustplaats van de Spiders. Even de rust binnen een levendige stad. Wij hebben ook tegen elkaar gezegd dat een vakantie op Curacao om meerdere redenen wel is aan te bevelen. Naast de goeie temperatuur is het een levendig gebied, ver weg en toch wel Hollands. Op zo'n moment snap ik ook niet waarom er in Nederland genoeg mensen zijn die er maar liever vanaf zouden willen: kost alleen maar geld. Ik heb er geen oplosing voor, maar als ik zie hoeveel activiteiten er zijn en de toeristen die er naar toe komen, dan moet het kunnen om er een welvarende provincie van te maken. Om concreet te zijn: in de drie dagen dat we er zijn, heb ik al drie grote cruiseschepen gezien die er een dagje aanleggen.

"Thuis" in Plaza hebben we daarna de siesta gedaan aan het zwembad. Maar ook weer niet te lang. Morgen zijn de winkels dicht (Antillen Dag) en we moesten nog inkopen voor de verjaadag van Luchiano a.s. dinsdag. Het kado verklap ik nog niet maar ons jong is er heel blij mee.

Straks nog een potje boer'n bridg'n of dominojen. We houden het wel vol, da's zeker en vast.

Dag dag en houdoe

About Vakantie

This page contains an archive of all entries posted to CasasPa in the Vakantie category. They are listed from oldest to newest.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33