« test | Main | Het weer »

De eerste dag in Willemstad

Dit is onze eerste weblog. Luchiano (mijn teacher) heeft mij ingewijd in het aanmaken er van. Ik ben diep onder de indruk van hoe hij dat allemaal weet. Hij geeft mij ook advies over wat ik allemaal moet opschrijven. Over wat we op Airport hebben gedaan, hoe we in het hotel zijn gekomen (het was pikdonker), dat we vanmorgen een auto hebben gehuurd (een Suzuki Ignis, keiblauw), dat we al wat verkenning hebben gedaan in de stad.

Wat wel leuk was en waaruit blijkt dat de wereld maar klein is: vanmiddag ons eerste terrasje gepikt (drankje / hapje). De ober sprak slecht Spaans en nauwelijks Engels. Maar een man achter ons aan een tefeltje vertaalde ongevraagd. En vervolgens komen we aan de praat. " Ook op vakanti9e hier?". Ja voor twee weken. Vervolgens laat ik een Brabants woordje vallen een bietje met opzet. Daaruit concludeert de meneer dat we uit Brabant komen. Wat blijkt, de man Walter heet hij, komt ook uit Brabant, hij komt uit Valkenswaard en vervolgens komt hij uit Dommelen, 500 meter van ons vandaan. Toeval of geen toeval, in ieder geval het bewijs dat de wereld klein is.

Mijn teacher vertelde mij dat het verhaal niet te lang moet zijn. Daar heeft hij gelijk in, want lange verhalen zijn vervelend en die lees ik zelf ook niet. Dus onze emotionele indrukken bij onze eerste kennismaking of weerzien, laat ik voor wat het is.

Tot slot: een foto hoort er een beetje bij, maar onze teacher zegt " dat duurt wel heel lang". Dus dat doen we een volgende keer.

Reacties zijn welkom, maar wij gaan er de komende dagen gewoon mee door.

Dag dag en houdoe.

Comments (14)

Ja, met een ober die slecht Spaans spreekt kun je ook nauwelijks communiceren.
Gelukkig was daar die Dommelaar, woont hij op Curacao?

Anonymous:

Het is bijzonder leuk om uw eigen verslag te lezen, ik zal er zeker aan denken om iedere dag te reageren. Jammer dat uw aankomst zo turbulent verliep, maar een plaatsgenoot ontmoeten is altijd leuk.

U heeft in elk geval een uitstekende teacher. Toch denk ik dat u zelf ook wel een weblog had kunnen starten zonder uw teacher. U heeft in Nederland ook verslag gemaakt van de Eindhovense Marathon, dus u lijkt mij een handige computergebruiker.

Cyberjunk:

Sorry Casaspa, bovenstaand comment was van mij afkomstig.

Pascale:

hoi pap. Leuk je eigen log!! Welke Walter was dat dan?? vertel me er meer over. En ook graag meer info over Diana natuurlijk!
Met het huis gaat het prima en met ons ook. Wel koud hier en het regent n beetje.

Wat een drukte bij de familie CasaSpider met loggen.

Leuk! Een bloggende familie. :)

GJ:

Tsjonge jonge, ik krijg er bijna een dagtaak aan om alle Casaspiders te volgen! :)

Mooi shirtje! Al veel over gehoord en gelezen :-)

Tashita:

Welkom CasaPa!
Leuk om de log te lezen. Heb het in mijn favorieten gezet.
Allemaal loggende Casa's!!! Straks Diana nog....zucht (hahahaha)

Niet vergeten om de voetbalpoule bij te houden hoor! Lekkere vakantie en fijn dat er niet zoveel veranderd is in de afgelopen 10 jaar :-)

Donna:

Hallo Casaspa,

Leuk dat je op Cur. ben bij je familie. Heerlijk knuffelen met die Bella Diana. De dagen gaan gauw voorbij dus geniet lekker van je vakantie en wat een slimme teacher heb je!!!

Ha, CasasPa, daar bent u weer eens. Iedere dag een verslagje, dan bent u zo weblogkampioen. Ik ben benieuwd.

margriet:

Ha die (casa)pap, heel goed van je deze weblog. Krijg het nu wel druk met alles lezen maar is ook leuk. Grappig die Walter, kennen we die? Groeten aan je teacher en zeg maar dat een foto echt erg leuk is.

dit kan alleen maar geweldig worden met zo'n teacher :-)

Een dag per week een heleboel foto`s doen is ook leuk!

Post a comment

About

This page contains a single entry from the blog posted on October 18, 2006 5:50 PM.

The previous post in this blog was test.

The next post in this blog is Het weer.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33