« De eerste dag in Willemstad | Main | City Sightseeing Willemtad »

Het weer

Het weer is gewoon .... saai, aldus Luchiano. Ik kom er op omdat we vanmiddag in een etalage een weeroverzicht zagen van Willemstad met als vergelijking Amsterdam.
Daaruit blijkt dat " het weer" op Curacao geen issue is: het is altijd hetzelfde. Zie het overzicht voor Willemstad: maandag - dinsdag - woensdag - donderdag - vrijdag - zaterdag: max. temp. 32 graden, minimum 29 graden. Dan Amsterdam: elke dag anders met max. temp. tussen 19 en 12 graden en minima tussen 11 en 6 graden. Volop reden om er dageljks eindeloos over te praten en er allerlei dskundigen van De bilt ene flinke boterham mee te laten verdienen.
Het weer op Curacao is dus altijd goed, als je er tenminste van houdt om steeds te puffen van de warmte. Dat gebeurt nogal eens, steeds een zakdoek bij de hand om het zweet af te vegen.
Zelfs als je niks doet, blijft het klam. Hoewel: onder normale omstandigheden blaast er meestal een fris briesje en dat maakt het lekker.

Vandaag wat relax doorgebracht. Niet te vroeg op, lang en ontspannen ontbijten. Daarna naar Santa Rosa op zoek naar het graf van Broeder Schets uit Valkenswaard. De broer van een kennis. De Broeder behoorde tot de orde van de Broeders van O.L.Vrouw van Lourdes. Hij is jarenlang schoolhoofd geweest van de Santa Rosa school. Die school hebben we gevonden, ook het kerkhof, maar niet het graf van de bewuste broeder Schets. We hebben er verschillende mensen op aangesproken, maar niemand had de oplossing. De Pastoor van de parochie zou ons de oplossing kunnen geven, maar helaas: volgens de tuinman was hij niet thuis, hij was zwemmen. Wij voelden ons een beetje als de medewerker van AdresOnbekend of Spoorloos.

In de middag was Het Weer onveranderd warm. En wij hebben onveranderd vakantie. Genieten van de rust, van een lekkere Italiaanse salade, van het zwembad, van de familie Casaspider, en vooral van .... het Weer.

Dag dag en Houdoe

Comments (4)

Pascale:

hmmm, lekker hoor, zo'n weertje! Ik las dat je ook nog es enorm gewonnen had met domino-en, wat wil je nog meer.
groeten!

Cyberjunk:

Zeer vreemd dat het graf van die bewuste broeder zo onvindbaar was. Jammer. Wat betreft het weer, het kan best zijn dat het zo stabiel is in Curaçao wat betreft de temperaturen, maar het kan ook best zijn dat de informatie hierover gewoon niet up-to-date wordt gehouden. Ik hoop voor u dat er geen tropische regenbui komt, want dat schijnt daar ook voor te komen.

Donna:

Ik ben jaloers!!! Ik zou graag in die warmte willen zitten nu.
Ik ben geboren op Cur., maar als je jaren hier woont en je gaat op vakantie dan moet je ook wennen aan die hitte. Vorig jaar ben ik met mijn gezinnetje op vakantie gegaan voor een maand en na ongeveer 3 weken dacht ik, ik moet nu wel een spijkerbroek aan kunnen, maar dat voelt zo gek aan je lichaam (daarvoor deed ik alleen maar rokken, korte broeken en jurken aan) omdat het zooo heet is kon ik nix wat niet luchtig is verdragen. But I've survived!!! En ik ben er geboren dus ik kan me voorstellen wat u voelt.

@Pascale: nee meer willen we niet.
@Cyberjunk: wij hebben alle vertrouwen in de weerberichten hier: we hebben ze niet nodig, het is altijd goed, zelfs met een flinke bui.
@Donna: misschien is het een troost, dat de jaargetijden ook iets hebben. Daar zijn ze hier misschien wel jaloers op.
CasasPa

Post a comment

About

This page contains a single entry from the blog posted on October 19, 2006 8:24 PM.

The previous post in this blog was De eerste dag in Willemstad.

The next post in this blog is City Sightseeing Willemtad.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33