« Het weer | Main | Het Grote Verlangen: Wilhelminaplein Cafe »

City Sightseeing Willemtad

De titel van vandaag past in een sjieke reisfolder. Maar zo gladjes is het niet. Wel hebben we vandaag wat meer van de stad bekeken. Dichtbij huis gebleven.
Vanmorgen vanuit het hotel naar de Handelskade gewandeld; dat is de boulevard vanaf de pontjesbrug langs het water. De brug stond open, omdat er wat grote boten door moesten. O.a. twee marine vaartuigen. Wel grappig om te zien, want de matrozen staan bij het voorbij varen keurig in gelid en zwaaien becheiden naar de mensen op de wal.
Als de brug open staat kun je gratis met een veerboot naar de andere kant, naar Otrabanda. Dus deden we dat.
Ik merkte dat er aan die kant de laatste vijf jaar wel veel is veranderd, verbeterd. De rij met het blauwe Otrabanda hotel en het Goeverneurshuis (mooie horeca gelegenheid) en nog wat andere mooie Hollandse panden is verrijkt met het complex van Jan Gelt Dekker. Casaspider heeft er al eens uitvoerig over bericht. Centraal daarin is het Kura Hotel. Maar er is veel meer. Een wirwar van kleine straatjes, pleinen en vooral een prachtige tropische flora. Ook de vele mooie sculpturen en niet te vergeten de bestrating maken het complex tot iets van hoge kwaliteit.
We hebben er de hele ochtend doorgebracht.
Daarna met de veerboot terug naar Punda en een stukje winkelgebied doorgelopen. Ook een rondje overdekte markt gedaan, maar de meeste kooplui waren al weg.
Tenslotte op het Wilhelminaplein geluncht, de zaterdagse rustplaats van de Spiders. Even de rust binnen een levendige stad. Wij hebben ook tegen elkaar gezegd dat een vakantie op Curacao om meerdere redenen wel is aan te bevelen. Naast de goeie temperatuur is het een levendig gebied, ver weg en toch wel Hollands. Op zo'n moment snap ik ook niet waarom er in Nederland genoeg mensen zijn die er maar liever vanaf zouden willen: kost alleen maar geld. Ik heb er geen oplosing voor, maar als ik zie hoeveel activiteiten er zijn en de toeristen die er naar toe komen, dan moet het kunnen om er een welvarende provincie van te maken. Om concreet te zijn: in de drie dagen dat we er zijn, heb ik al drie grote cruiseschepen gezien die er een dagje aanleggen.

"Thuis" in Plaza hebben we daarna de siesta gedaan aan het zwembad. Maar ook weer niet te lang. Morgen zijn de winkels dicht (Antillen Dag) en we moesten nog inkopen voor de verjaadag van Luchiano a.s. dinsdag. Het kado verklap ik nog niet maar ons jong is er heel blij mee.

Straks nog een potje boer'n bridg'n of dominojen. We houden het wel vol, da's zeker en vast.

Dag dag en houdoe

Comments (5)

Cyberjunk:

Nou, ik kan me best vooorstellen dat u het volhoudt als ik die beschrijving van u lees. En u hebt een goed fotografisch geheugen dat u zich zo goed kunt herinneren wat er wel en niet veranderd is. Alleen voor namen klopt uw geheugen niet helemaal, als ik me niet vergis was de naam Jacob Gelt Dekker en niet Jan. Maar als ik me wel vergis, mag men mij op de vingers tikken. Ik hoop dat u zo blijft genieten.

Donna:

Ja, Otrabanda hebben ze zeker goed opgeknapt. Want het was (wat ik me van vroeger kan herinneren) niet mooi en soms zelfs gevaarlijk. De gebouwen waren erg bouwvallig en de straten waren vies, maar nu is het een heel gezellige winkelstraat en buurt geworden. Heerlijk om in Otrabanda te slenteren en te winkelen.
Met die hitte zijn de siesta's ook echt nodig om even weer energie te krijgen om de rest van de dag door te komen.

Een tip: om lekker en goedkoop echt kwaliteit Curacaos eten te eten. Dit is bij Marche Bieuw (oude markt) en bij Piscadera voorbij Hooks Hut helemaal achterin is er een visserhutje waar ze echt heerlijk Curacaos eten koken. Deze 2 plekken hebben geen van beide een luxe aankleding het is heel primitief, maar je zit tussen de echte antilliaanse mensen, goed antilliaans eten te eten. Verse vis die ze dezelfde ochtend hebben gevangen. Echt de moeite waard!!!

Donna:

Vergeten te melden en zeker niet onbelangrijk: Als jullie geinteresseerd zijn om daar te eten dan moet je er wel om 12:00 uur daar zijn het liefst iets voor twaalven want om 13:00 uur is het eten misschien al op. Het is er heel gemoedelijk en de mensen zijn heel aardig.

Pascale:

hi! klinkt weer leuk. Zijn jullie ook naar het museum geweest, bij het kura hotel? dat is ook een echte aanrader. Je wordt ook wel droevig van het slavenverleden.
En nog n tip: de struisvogelsafari!
groetjes

@Cyberjunk: dank voor de juiste naam, het is inderdaad Jacob en geen Jan.
@Donna: ik denk dat we er nog een extra week aanplakken met die goeie tips.
@Pascale: O.k. struisvogelbiefstuk na de safari is heel lekker (alleen niet vegetarisch).

Post a comment

About

This page contains a single entry from the blog posted on October 20, 2006 8:59 PM.

The previous post in this blog was Het weer.

The next post in this blog is Het Grote Verlangen: Wilhelminaplein Cafe.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33