« City Sightseeing Willemtad | Main | Mambo Beach »

Het Grote Verlangen: Wilhelminaplein Cafe

Vandaag op 21 oktober 2005 eindelijk mee mogen beleven wat de Casa Spiders wekelijks genieten: het Wilhelmina Plein Cafe. Alle Spider loggers weten wat het voor de familie betekent.
Wij, Truus en ik, hebben ons er vanmiddag extra voor opgepoetst. Om half zes was de afspraak. Wij zeiden tegen elkaar: wij gaan wat vroeger, misschien wel omdat we toch wat zenuwachtig waren over het resultaat.
Het is niet ver van ons hotel. Gelukkig ware wij er het eerst. We zetelden ons aan een grote tafel voor de gehele familie.
Harry en Truus bij Pleincafe Wilhelmina op zaterdag 21 oktober 2006 (Antillendag). Klik voor groter/sluiten.In afwachting van de Spiders filosofeerden we wat in de trant van " hoe leuk is het als je hier elke week zit, het hele jaar door". Truus legde mij uit dat dat heel goed kan. De mens is gehecht aan regelmaat, aan traditie en als dat ook nog iets is waar met voldoening naar wordt uitgekeken, dan
is dat goed voor de ziel.
Daarmee was er ook voor mij een goede basis gelegd.
Om kwart voor zes waren de Spiders er, eerst Luchiano en daarna de anderen. Het terras (het Plein) was relatief beperkt gevuld, maar wel gevuld. Vanwege Antillen Dag waren de winkels dicht en dat geeft minder volk op de been.
Goed, goed, we zitten aan de grote tafel. Diana in de wagen of op schoot en bijna aan de Duvel. Luchiano vermaakt zich aan de openbare speeltuigen op straat.
Het is gezellig, we praten over de dagelijkse dingen die gebeuren. Zeggen passanten en bekenden goeden dag, drinken de Duvel en we voelen ons relaxed. De sfeer is laten we maar zeggen Caribisch ontspannen. Ik kom al gauw tot de conclusie dat dat wel jaren is vol te houden. Temeer dat ik nu weet dat het ook nog goed is voor de ziel. Bij het drinken hoort eten en dus deden we ons tegoed aan het Menue van de Dag, de Salade van de Dag en voor mij ook nog de Spare ribs van de Dag (vooral lekker omdat die Bourgondisch worden verwerkt).
Kortom: we hebben redenen genoeg om nu al weer uit te kijken naar volgende week zaterdag op het Wilhelmina Plein om half zes.

Voor de volledigheid moet ik melden dat we vanochtend naar het Ooosten reden met onze Suzuki Ignis. Eerst naar de Jan Thiel Baai met de vele resorts, jachthaven en strand.Daarna richting Barbara Beach. Jammer dat we er niet in konden omdat er gewerkt wordt aan de infrastructuur. Terug dan maar naar de Fischerman Baai met een oud fort. Ook interessant om een stukje geschiedenis op te snuiven.
Het begon te regenen en onweren en dat was voldoende reden om terug te gaan naar het hotel om ons . . . . voor te bereiden op de Ontmoeting bij het Wilhelminaplein Cafe.

Dag dag en houdoe.

PS: het weer van vandaag: 32 graden max. en 29 graden min.

Comments (4)

Cyberjunk:

Meestal wordt er in bet café op het Wilhelminaplein ook nog wel een spelletje gedaan, domino of zoiets, maar daarover lees ik hier niets. Dus dat zal wel hebben ontbroken.

Donna:

Gezellig de hele familie Spider op het Wilhelminaplein!!

het zit in de genen gewoon :-)

CasasPa:

@:cyberjunk: nee geen spelletje op het Plein, maar wel thuis.
@Donna: en we zijn zo ijdel dat we denken dat het hele Plein mee geniet.
@Paola: misschien wel, ik weet niet wat er allemaal nog meer in de genen zit.

Post a comment

About

This page contains a single entry from the blog posted on October 21, 2006 8:46 PM.

The previous post in this blog was City Sightseeing Willemtad.

The next post in this blog is Mambo Beach.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33