« Het Grote Verlangen: Wilhelminaplein Cafe | Main | De Laatste Vakantiedag op Curacao »

Mambo Beach

Wij schrijven vandaag 22 oktober 2006, de vijfde dag van onze vakantie op Curacao. Deze begin zin zal de oudere lezers van de Spider bekend voorkomen.
Het is zondag, maar geen rustdag. Hoewel: vakantie betekent dat je elke dag een rustdag hebt, ondanks de inspanningen.
Even in chronologische volgorde.
Vanmorgen om 6.30 uur : AZ- PSV 1-3. Een typische Van Gaal wedstrijd. Dat is: veel balbezit, goed rondspelen, maar de tegensander maakt heel effectief heel mooie doelpunten.
9.00 uur: uitgebreid ontbijtbuffet in Plaza. Niet echt culinair, maar wel veel.
11:00 uur: stadswandeling door een stil winkelgebied. Veel foto's gemaakt om straks een documentair achtige slideshow te hebben. De felle zon gaf heldere plaatjes. Als voorproefje hierbij de foto van Job: een historische stadsfiguur uit het begin 1900, toen er nog met vers water door de straten werd gevent.
13:00 uur: siesta. Geen commentaar.
15:30 uur: verzamelen met de Spiders op Mambo Beach

CasaSpider en CasasPa tijdens het Happy Hour van Wet&Wild zondag 22 oktober 2006. Klik voor groter/sluiten.Was gisteren het Wilhelminaplein de ultieme ontmoetingsplaats, vandaag op zondag is dat Mambo Beach. Vanmorgen zei ik al tegen Truus " het is wel erg stil in de stad" . Bij ons in het dorp staat het op zondag vol met auto's, ook als er geen koopzondag is. Iedereen zoekt een plekje op een terras. Hier in Willemstad staat de P. plaats aan het strand vol met auto's: elke week is het daar verzamelen, het hele jaar door.
Het familiestrand voor de Spiders is Mambo Beach. En dat geldt voor heel veel mensen. Niet onlogisch. Het ligt dichtbij de stad en het is goed geoutilleerd. Een mooi strand en veel eet- en drinkgelegenheden. En een vriendelijke stemming met niet al te luide muziek.
Vandaag was er extra drukte vanwege de BDO kwart triatlon, of iets korter. Zwemmen, fietsen (mountainbiken) en lopen. Geen massa-evenement zoals we dat twee weken geleden in Eindhoven hadden, Maar wel leuk om te zien, van heel dichtbij. Spider maakte foto's en datzelfde deed ik ook. De winnaar heb ik niet op de foto, ik kwam net te laat terug van Lucy en Truus, die wat verderop zaten op hun bedjes. Wel een foto van nummer 44.

Uiteraard hebben we het zoet van het zoute water geproefd. Lekker ontspannen drijven. En niet te vergeten ook wat gesparteld met Diana in de armen. De Prinses laat het zich gemakkelijk wel gevallen om heen en weer te worden geschommeld in het water.

Om half zes hadden we het wel een beetje gehad. Wij spoeden ons samen met heel veel andere strandbezoekers naar het centrum van Mambo Beach voor het Happy Hour. Bij die naam denk ik wel " maar al die andere uren zijn toch ook happy?" De clou is dat de drank voor de helft van de prijs wordt geschonken en dat maakt ons Hollanders dubbel happy.
Maar er is toch wel meer. Ik heb een rondje gemaakt tussen al die gasten, ook even toegekeken hoe de DJ de toetsen bediend voor heel veel ritmisch geluid. En de mensen bekeken. Overwegend jong volk, de meesten niet al te wollig gekleed, iedereen goed geluimd. Kortom een sfeer die je vanzelf meeneemt in een gelijk gestemde heel prettige stemming. Het heeft wel wat, in ieder geval meer dan jezelf alleen maar vol gieten. Ook een ontmoetingspunt met oude bekenden of collega's, die er niet toevallig ook zijn.
O.K. ik vond het prima en kijk uit naar de volgende zondag !

Ik weet niet wie het idee opperde.Maar er moesten al weer foto's worden gemaakt. Van de familie, van de hele familie, van die met die en van Spider en zijn Pa. Ik zal een keuze maken van wat toonbaar is.

Dag dag en houdoe.

Comments (3)

Cyberjunk:

Mooi verslag en mooie foto's vooral die waar Diana heen en weer wordt geschommeld in het water, ze trekt een gekke bek waar ik gigantisch om moest lachen.

Donna:

Zo te zien geniet Diana volop van haar opa. Je zal haar strax wel gaan missen denk ik.

Leuk verslag, jammer dat we er niet bij konden zijn! En ondertussen ook nog goede resultaten in de voetbalpoule!!!

Post a comment

About

This page contains a single entry from the blog posted on October 22, 2006 9:27 PM.

The previous post in this blog was Het Grote Verlangen: Wilhelminaplein Cafe.

The next post in this blog is De Laatste Vakantiedag op Curacao.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33