« Parents in under Control! | Main | Antwoorden »

Er is een kindje in de klas

Ja, het is gelukt hoor. Donderdag schreef ik nog dat Luchiano's nieuwe school, de Marnix Basisschool, dicht was vanwege wat tegels. Ik ben helemaal vergeten te vermelden dat het vrijdag wel gelukt is, zijn eerste schooldag.

Luchiano is met zijn vijf jaren een van de jongsten en kleinsten van de hele school. Dat valt des te meer op aangezien er in de eerste klas al best grote knapen van zeven zitten. Ik was dan ook ietwat benauwd of hij het er wel leuk zou vinden.

Wel, tot nu toe heeft Luchiano het uitstekend naar zijn zin. Hij voelt zich al een hele man en wil voor geen goud meer terug naar de Chispita kleuterschool. 'Ik ben nu al groot hoor', is dan zijn commentaar. Hij kan al drie woorden schrijven: 'ik', 'maan' en 'roos'. Zelf zie ik het verband niet zo, maar het zal educatief best verantwoord zijn.

In de auto, op de terugweg, ontspon zich het volgende gesprek.

Luchiano: 'Er is een kindje in de klas........'
CasaSpider: 'Ja?'
Luchiano hulde zich in stilzwijgen.
CasaSpider: 'Ja, wat is er met dat kindje?'
Luchiano: 'Niks. Ik zei niks.'
CasaSpider: 'Jawel, ik hoorde je duidelijk zeggen Er is een kindje in de klas.'
Luchiano: 'Nee, je denkt dat je dat hoorde, dat zit in je hoofd. Ik zei niks.'

Oog om oog, tand om tand, nu zal ik hem hebben, dacht ik bij mijzelf:
CasaSpider: 'Wij gaan vanmiddag een mooi kado voor jou kopen.'
Luchiano: 'Okee, okee. Er is een kindje in de klas die praat Italiaans.'

Tja, ik moet weer op zoek naar slimmere trucs...

About

This page contains a single entry from the blog posted on August 12, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was Parents in under Control!.

The next post in this blog is Antwoorden.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33