« Antillen-links | Main | Er is een kindje in de klas »

Parents in under Control!

Sinds Luchiano in mijn leven is gekomen zie ik pas in hoe leuk kinderen (kunnen) zijn. Gaat het niet vaak zo? Pas als men iets meemaakt kan men zeggen 'Goh, dat had ik niet willen missen'.

Een van de voordelen van het hebben van kinderen is dat er altijd gesprekstof is. Regelmatig staat men versteld wat zo'n kind nu weer heeft bedacht. Luchiano verbaast mij vaak. Gisteren nog was hij druk bezig met een onderzoek naar magnetisme. Hij had een groot blik, een magneet en een haarspeld. Hij plakte de magneet op het blik en trok de constructie met de haarspeld omhoog. 'Papa, hoe kan dat, dat zo'n klein ding zo'n groot blik kan optillen!'. Hij vond het fascinerend.

Luchiano heeft ook een actieve rol bij het instandhouden van ons huwelijk. Hij controleert ons! Lucy was aan het internetten en Luchiano nam een kijkje. Hij zag dat de MSN Messenger openstond.

Luchiano, ietwat bozig: 'He, met wie ben je aan het praten?'.
Lucy: 'Ik ben niet aan het praten'.
Luchiano: 'Jawel, ik zie het toch'.
Lucy: 'O ja, met papa'.
Luchiano: 'Niet waar, ik geloof je niet'.

Vervolgens moest Lucy de letters voorlezen en hem duidelijk maken dat daar toch echt CasaSpider stond. Tenminste dat hoop ik dan maar.

Gisterenavond was ik Luchiano aan het voorlezen. Lucy keek naar een Nederlands muziekprogramma, waar ineens haar (Nederlandse) lievelingsartiest Lee Towers optrad. Ik zei Luchiano dat er nu een man aan het zingen was op wie mama verliefd was. Luchiano keek nadenkend.

Ik gooide wat olie op het vuur door te zeggen dat ik ook verliefd ben, op een zangeres.
Luchiano: 'Ja, op mama!'.
CasaSpider: 'Hmm, kan mama dan mooi zingen?'.
Luchiano: 'Nee, dat niet. Dus wie is het dan, Shakira?'.
CasaSpider: Nee, Thalia!'.

We are being watched...

About

This page contains a single entry from the blog posted on August 10, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was Antillen-links.

The next post in this blog is Er is een kindje in de klas.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33