« Taferelen | Main | Ouderavond »

Anthony Godett

Mijn zus Pascale reageerde op de posting van gisteren en stelde heel terecht: 'Toch vraag ik me af wat Godett nou wil bereiken door de Nederlandse delegatie zo in de zeik te zetten'.

Ik was net bezig om op die reactie te reageren, toen ik bedacht dat ik er wellicht beter een posting van kon maken. Dat scheelt me tenslotte een nieuw onderwerp bedenken!

Wat Godett wil bereiken is laten zien dat hij hier de baas is en niet Nederland. Dat de tijden veranderd zijn.
Of dat slim is met het oog op de toekomst en het losweken van extra steun (Euro's) is inderdaad zeer de vraag.
Daar heeft Godett op dit moment echter maling aan.

Zijn kracht is het contact dat hij heeft met het volk. Er zijn niet zoveel mensen die wijken als Souax en Seru Fortuna in durven te lopen. Hij doet dat wel en wordt er met vriendelijkheid en respect behandeld. Gisteren heeft Godett de wijk Scharloo laten zien aan de fractieleiders, een goede zaak.

Godett is als mens bepaald geen Poldermodeltype. Hij gaat compromisloos zijn gang en laat zich niet afstoppen. Of die weg uiteindelijk leidt naar een betere situatie voor Curacao, tja... Elke vorm van tegenwerking sterkt hem in zijn overtuiging. Wat dat betreft lijkt hij op Hugo Chavez, president van Venezuela.

Ik hoorde een voorlopige conclusie van de Nederlandse politici: 'Godett heeft veel kennis van waar de problemen liggen, maar wij betwijfelen ten zeerste of hij de man is die Curacao daaruit kan halen'.

Ik ben het daarmee eens. Zeker ook omdat in mijn ogen Anthony Godett een man is van de grote lijnen. Deze regering is nu een maand in functie, het heeft tijden geduurd voor het regeeraccoord af was. Politiek bestaat uiteindelijk uit veel punt-en-komma-geneuzel. Dossiers lezen en leren kennen. Bruggen bouwen: de coalitie tevreden en daardoor in stand houden. De DP St. Maarten is nu al uit de regering gestapt. De tijd zal leren of Anthony Godett ook op die vlakken zijn mannetje staat.

About

This page contains a single entry from the blog posted on August 27, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was Taferelen.

The next post in this blog is Ouderavond.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33