« Zwaar weekend | Main | Uitspraak »

Un Domingo diferente

Zo noemde Lucy de dag van vandaag, Een andere zondag. We moesten er erg vroeg uit, zeker voor een zondag, zeven uur. Lucy's tante Elsa en haar petekind Melisa sliepen in ons huis, ter gelegenheid van Melisa's Eerste Heilige Communie. Dat is een gebruik alhier, dat de peettante het communiekind naar de kerk brengt en dat zij bij haar overnacht. Tenminste als ik het goed heb begrepen. Nu heeft Elsa geen auto en daarom had ze aan Lucy gevraagd te helpen.

Jammer genoeg is de mooie donkerblauwe Toyota tijdelijk uit het verkeer genomen, hij is herstellende van een accidentje. Een zilvergrijze Suzuki Baleno Stationwagon zorgde voor het vervoer. Om kwart voor negen kwamen we aan bij de kerk. De dienst begon om kwart over negen en eindigde, tot grote ergernis van Luchiano, pas om kwart voor elf. Een hele zit.

Opvallend was dat er veel meer meisjes ter communie gingen dan jongens, vraag me niet hoe dat komt. Na de kerkdienst gingen we nog even wat extra foto's maken van Melisa en brachten haar daarna naar Miriam, haar moeder. Aldaar wordt nu alles in gereedheid gebracht voor het feest dat over een uurtje begint. Wij gaan ook en Lucy heeft er zin in. Miriam is Dominicanse en eigenaresse van Bachata-café San Rafaël. De kans is niet gering dat er flink gedanst wordt op het feest.

Tussendoor zijn we naar het strand geweest en heb ik zojuist Studio Sport gekeken. Onbegrijpelijk dat Feyenoord het na een zo goede serie uitgerekend in Tilburg laat liggen. Nou ja, we hadden in ieder geval één wedstrijd langer spanning gehad.

Ik ga mij eens douchen!

About

This page contains a single entry from the blog posted on May 25, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was Zwaar weekend.

The next post in this blog is Uitspraak.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33