« Regering gevallen | Main | Zeuren »

Knock, knock

Protocollen zijn erg belangrijk. Het hele leven zit er vol mee. Op technisch gebied kennen we protocollen om twee computers met elkaar te laten praten. Als er bij de ene een bepaalde reeks van bytes binnenkomt, stuurt deze een andere reeks terug en wordt de verbinding opgezet. In een nutshell.

Vanmiddag kwam Luchiano even bij mij op bed liggen, ik lag in mijn pauze uit te rusten van de Technical Meeting die ik gisterenavond had. Of eigenlijk niet zozeer van de Technical Meeting als wel van de borrel erna.

'Knock, knock!', zei Luchiano tegen mij. 'Waar heeft hij dat nou weer gehoord', dacht ik. Geheel volgens het Protocol antwoordde ik: 'Who's there?'.
Luchiano: 'Sheep!'.
CasaSpider, na instructie door Luchiano: 'Sheep who?'.
Luchiano: 'Sheep in the big city!'.

Luchiano moest erg lachen en vervolgens werd bovenstaande dialoog nog zo'n 20 keer herhaald. Hij had het eens op televisie gezien in het programma Cyberspace. Ik vond het wel een mooi voorbeeld van een Protocol. Hier vind u meer voorbeelden van Knock Knock jokes.

About

This page contains a single entry from the blog posted on May 21, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was Regering gevallen.

The next post in this blog is Zeuren.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33