« Curacao naar de Stembus (2) | Main | Curacao naar de Stembus (3) »

Curacaose Humor

Ieder land heeft zijn eigen vorm van humor. In Nederland staat het goed als men van Engelse humor houdt en Duitse verafschuwt, in mijn ogen bestaat er echter geen goede of slechte humor. Zoals gezegd, ieder land heeft zijn eigen type humor.

Als men bijna acht jaar op Curacao woont, is het haast vanzelfsprekend dat men in aanraking komt met de lokale humor. Zeker als men veel Antillianen als collega heeft.

Een van deze collega's is Rudy. Laatst kwam ik Rudy op een ochtend binnen tien minuten tweemaal tegen. 'Nou, nou', zei ik tegen Rudy, 'wij komen elkaar wel vaak tegen vanmorgen!'. 'Ja', antwoordde Rudy, 'de volgende keer als jij mij ziet, dan moet je tracteren!'. 'Dat is goed, maar als jij mij het eerst ziet, moet jij mij tracteren', zei ik.

We komen elkaar regelmatig tegen. Ik vraag dan aan Rudy of hij mij gezien heeft. 'Nee, ik heb je niet gezien, alleen maar gehoord', zegt Rudy dan. Eens kijken hoe lang we dit volhouden.

Nou ja, of dit nu een goed voorbeeld van Curacaose humor is, betwijfel ik enigszins. Over het algemeen is humor hier nogal dubbelzinnig. Ooit zat ik op het strand met wat dames en een andere Nederlander die beter Papiamentu kon dan ik. De dames waren benieuwd of wij begrepen waar ze het over hadden. 'Hmmm, ik hoorde sigaren dus het zal wel over seks gaan', antwoordde mijn compagnon en hij had het bij het rechte eind.

About

This page contains a single entry from the blog posted on May 7, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was Curacao naar de Stembus (2).

The next post in this blog is Curacao naar de Stembus (3).

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33