« Curacaose Humor | Main | Curacao naar de Stembus (4) »

Curacao naar de Stembus (3)

Vandaag ervoer ik de verkiezingsstrijd aan den lijven, nog een kopjen koffie juffrouw Saartje? Op weg naar Centrum Supermarkt raakte ik verzeild in een kleine file van de paarse partij Ordu, vrij vertaald Ordnung muss sein. In ieder geval reed men wel bijzonder langzaam.

Bij Centrum Supermarkt aangekomen had ik tweemaal pech. Ten eerste waren De Bladen (Panorma en Nieuwe Revu) er niet en ten tweede stond er een dame voor me bij de kassa die er niet in slaagde om met haar pinpas te betalen. Ik moest toch al door naar Supermarkt Vreugdenhil en besloot niet op de dame te wachten. Even later waren Luchiano en ik zonder boodschappen op weg naar Vreugdenhil.

Bij Supermarkt Vreugdenhil hebben ze De Bladen meestal wel en bovendien diverse Belgische Bieren tegen een schappelijke prijs. Vandaag was niet mijn lucky day. Geen tijdschriften en al het bier was afgedekt met zeil. Dat is voorschrift bij Verkiezingen, er mag geen alcohol verkocht worden. Alleen dacht ik dat het verbod morgen pas inging. Helaas, het was vandaag al. Vandaag en morgen dus geen bier.

Het was nog niet gedaan met de pech. Op weg naar huis kwam ik in een zeer lange file van Frente Obrero terecht. Deze oranje partij vierde de vrijlating uit de Bon Futuro gevangenis, een dag voor de verkiezingen, van haar leider Anthony Godett.

Het gaat erom spannen morgen. Zoals reeds vermeld heeft iedereen wettelijk recht op een halve vrije dag om te gaan stemmen. Voor mij betekent dat waarschijnlijk op het strand nadenken over mijn gedane keuze.

Morgen het live verslag van de Eilandsraadverkiezingen op Curacao.

About

This page contains a single entry from the blog posted on May 8, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was Curacaose Humor.

The next post in this blog is Curacao naar de Stembus (4).

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33