« Curacao naar de Stembus (3) | Main | Curacao naar de Stembus (5) »

Curacao naar de Stembus (4)

Vrijdag 9 mei 2003, de dag van de Eilandsraadverkiezingen. Om kwart over twaalf reed ik richting Julianadorp om Luchiano van school te halen. Op de Julianabrug was echter een ernstig ongeluk gebeurd. Ik reed vanuit de Punda-kant naar de Otrabanda-kant en dacht dat het ongeluk op die rijbanen had plaatsgevonden, omdat we stapvoets vooruitgingen. Het bleek echter aan de andere kant te doen te zijn geweest, maar de brokstukken lagen dwars door de vangrail ook op onze rijbaan. Twee of drie ambulances waren ter plaatse en diverse politie-auto's. Zag er niet best uit allemaal.

CasaSpider brengt stem uit voor EilandsraadverkiezingenIk was pas om kwart voor een bij Chispita, Luchiano's school. Op de terugweg wilde ik even kijken hoe het met het ongeluk stond op de brug. Dat was niet zo slim, want inmiddels was de Julianabrug aan beide kanten afgezet en moest een hele sliert auto's zich door de straatjes van Otrabanda wurmen. Om kwart over een was ik thuis en kon meteen naar de kapper vertrekken, voor mijn afspraak van half twee.

Tussendoor waren vele claxonnerende auto's te zien en te horen, dit allemaal vanwege de verkiezingen. Het hele straatbeeld is ietwat hectisch. Een half uurtje geleden zijn we met de hele familie naar de Bokshal Marie Pompoen vertrokken, de stemlokatie. Het was niet bijzonder druk. Bij het binnengaan van het gebouw werd ons nog promotiemateriaal van diverse partijen in de handen gedrukt. Dat zal wel speciaal voor de 35% zwevende kiezers zijn. Of omdat het materiaal straks toch weggegooid wordt.

Even later kon ik mijn stem uitbrengen op de stemcomputer en deze belangrijke gebeurtenis werd vastgelegd door La Chica Merengue. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat sommige aanwezigen dachten dat hier een bijzonder belangrijk persoon zijn stem uitbracht. En daar hadden deze mensen uiteraard gelijk in.

Over een uur of vier verwacht ik de eerste uitslagen, waarvan uiteraard direct volgens het door CasaSpider gepatenteerde RealWrite™ systeem.

Wordt vervolgd.

About

This page contains a single entry from the blog posted on May 9, 2003 11:59 AM.

The previous post in this blog was Curacao naar de Stembus (3).

The next post in this blog is Curacao naar de Stembus (5).

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33