« n00b | Main | Aan het werk »

Van langzaam naar snel

Er zijn van die dingen die beginnen langzaam en eindigen snel. Daar moest ik zojuist even aan denken toen ik een papier uit de printer had gehaald en ook de badge om de gangdeur te openen in mijn hand had. Ik had namelijk ook nog een zojuist uit de automaat gehaald kopje koffie vast, in een plastic beker.

Eerst had ik nergens last van, maar plotseling werd de beker warmer. En dat ging steeds sneller. Net op tijd kreeg ik de deur open en kon de beker in mijn andere hand nemen. Sjonge, men maakt wat mee. Maar ja, toen liet het mij niet meer los, dat zo'n bekertje eerst maar heel langzaam warmer wordt en op het eind dus razendsnel.

Nog een paar voorbeelden:

  • Als men vier weken vakantie heeft, lijkt het in het begin of er nooit een eind aan komt. De laatste dagen vliegen echter voorbij.
  • Een zak chips lijkt in deze op vakantie. In het begin maakt men zich nog geen zorgen dat de zak opraakt, aan het eind gaat dat ineens erg snel en bovendien worden de stukjes steeds kleiner. Een dubbel nadeel!
  • Wat te denken van leeftijd, als men 15 is lijkt het leven nog oneindig lang. Voor men het weet is men echter een ouwe bok van 29!

Uiteraard zijn er ook voorbeelden te verzinnen van de omgekeerde situatie, dingen dus die eerst snel gingen en daarna een stuk langzamer. Die voorbeelden houd u nog even tegoed.

About

This page contains a single entry from the blog posted on April 16, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was n00b.

The next post in this blog is Aan het werk.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33