« Niet fair | Main | Rare Tijden »

Sorry Dames...

... zojuist heb ik 15 minuten op bed gelegen om na te denken over een alternatief onderwerp, maar het wilde niet opborrelen. In mijn hoofd zat slechts Voetbal. Nogmaals mijn excuses en u kunt morgen terugkomen voor een adequater onderwerp.

Mannen! Ik heb gisteren genoten van het voetbal. 's Avonds heb ik integraal de hele wedstrijd Manchester United - Real Madrid bekeken. Wat een ongelofelijk uitgebalanceerd en daardoor goed team is Real Madrid toch! Volgens mij draait Madrid met zo'n beetje de hoogste begroting ter wereld, maar geld alleen is hier niet zaligmakend. Meerdere rijke clubs hebben in het verleden topspelers weggekocht, zonder succes. Ook Madrid heeft slechtere tijden gekend, ondanks de beschikking over topspelers als Prosinecki en Hagi. Die combinatie kwam toch niet echt uit de verf.

Zelf had ik ook mijn bedenkingen over een tandem Zidane (beste voetballer ter wereld in mijn ogen) en Figo. Ten onrechte is gebleken. Voeg daar spelers bij als Helguera, de onverwoestbare Hierro, de Engine Roberto Carlos en de gisteren formidabele Ronaldo en men ziet een team in actie dat in aanleg onverslaanbaar is. Het toch niet misselijke Manchester werd bij vlagen overspeeld en keek lijdzaam toe. Gelukkig voor de wedstrijd wist men zich gedurende momenten te herpakken en toch gevaar te stichten voor het doel van Casillas, met name in de persoon van Ruud van Nistelrooy.

Een mooi moment vond ik de wissel van Ronaldo. Hij kreeg een publiekswissel na zijn drie doelpunten. Het hele stadion gaf hem een daverend applaus, dat tekende de Manchester supporters. Minder sympathie kon de Engelse aanhang opbrengen voor overloper McManaman. Gedurende de hele wedstrijd werd hij uitgefloten en dat stopte pas nadat deze (Real Madrid) verdediger gewisseld was.

Manchester United - Real Madrid 4-3, Real Madrid naar de halve finale door thuiszege van 3-1.
AC Milan - Ajax 3-2, AC Milan naar de halve finale door 0-0 gelijkspel in Amsterdam.

About

This page contains a single entry from the blog posted on April 24, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was Niet fair.

The next post in this blog is Rare Tijden.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33