« Uitgerust? | Main | Sorry Dames... »

Niet fair

Luchiano (5) kijkt vaak naar CartoonNet. Tussen de tekenfilms door wordt er nogal wat reclame vertoond. Deze reclame is -uiteraard- gericht op de doelgroep. Dus allerhande monsters en andere Action-Figuren worden aangeprezen. Steevast zegt Luchiano dan: 'Papa kijk! Kan je dit voor mij kopen?'.

In het begin zei ik gewoon 'Nee', later probeerde ik het concept van kadootjes uit te leggen, dat hij die alleen kon verwachten op zijn verjaardag en met Sinterklaas. En heel af en toe tussendoor op een zaterdag. Ook in de supermarkt zeurt Luchiano vaak om prullaria die daar voor circa twee gulden worden aangeboden. Lucy heeft toen ingesteld dat hij voortaan iedere zondag twee gulden van mij krijgt en zelf mag bepalen waar hij dat aan uitgeeft.

Het leuke van kinderen is dat zij in snel tempo leren (open deur). Luchiano heeft nu daadwerkelijk begrip van datums en van hoeveelheden. Minder leuk is dat hij die kennis tegen mij gebruikt. 'Papa, je hebt drie zondagen geen twee gulden aan mij gegeven, dus ik krijg nu zes gulden van jou'. Nu wilde ik daar niet onderuitkomen ofzo, maar ik was net lekker aan het eten. Dus antwoordde ik: 'Je hebt gelijk, je krijgt ze straks, maar niet nu, want nu ben ik aan het eten'.

Nu kan Luchiano nogal drammen, dus hij bleef doorgaan om die zes gulden onmiddellijk in zijn bezit te krijgen. Dat begon mij ietwat te irriteren en daarom moest ik iets slims verzinnen om hem schaakmat te zetten dan wel even het zwijgen op te leggen. Het gesprek ging ongeveer zo:

CasaSpider, ietwat gepikeerd: 'Luchiano, iedere keer als je nog een keer zeurt over die zes gulden, haal ik er één gulden af. Dus als je er nog een keer om vraagt, krijg je nog maar vijf gulden en de keer daarna nog maar vier!'.
Na even nadenken riep Luchiano uit: 'Dat is... dat is.... DAT IS NIET FAIR!!!'.

Hij had natuurlijk ergens wel gelijk en Lucy loste de situatie op door snel zes gulden uit mijn portemonnee te halen.

About

This page contains a single entry from the blog posted on April 22, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was Uitgerust?.

The next post in this blog is Sorry Dames....

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33