« Teennagels | Main | Curgas »

Thee

Als ik keelpijn heb kan ik aan niets anders denken dan aan keelpijn. Ik denk al sinds gisterenavond aan keelpijn. Nu ben ik eigenlijk best een goede huisarts, zeker voor een DBA (Database Administrator). Zo weet ik dat er bij beginnende keelpijn onmiddellijk met zout water gegorgeld dient te worden. Zo vaak mogelijk.

Meestal ontdek ik de keelpijn als ik in bed lig, waarschijnlijk is de keel 's nachts wat droger omdat er niet gepraat wordt. Dan begint de keelpijn. Als ik ergens een hekel aan heb is het wel 's avonds mijn bed uitkomen om bijvoorbeeld naar het toilet te gaan. Of om te gaan gorgelen met zout water.

Toch heb ik het gedaan en toch heb ik nu nog steeds keelpijn. Een van de erge neveneffecten van keelpijn is dat ik heel goed weet dat het niet verstandig is om bij keelpijn koffie met melk en suiker te drinken. Thee is veel beter, maar wel ongelofelijk vies. Als het dan toch moet (theedrinken) neem ik het liefste maar de allervieste thee, zoals kamillethee zonder suiker. Er schijnen mensen te bestaan die dat voor hun lol drinken.

Nu zit ik aan mijn vierde kop Soothing Moments Herbal Tea, Lemon Soother. Cafe´ne-vrij uiteraard. Uiteraard! Vanavond ga ik toch maar een fles lekkere rum kopen op voorschrift van Dokter Spider en citroenen. Na een glaasje of vijf daarvan knapt mijn keel vast een stuk op.

Overigens ben ik wel veranderd ten opzichte van vroeger. Waar ik vroeger altijd dacht dat de pijn die ik op dat moment had, de allerergste pijn was, kan ik nu volmondig zeggen dat keelpijn minder erg is dan bijvoorbeeld rugpijn. Tegen rugpijn helpt ook geen rum, vandaar.

About

This page contains a single entry from the blog posted on March 18, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was Teennagels.

The next post in this blog is Curgas.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33