« Ogen gemaakt van | Main | Thee »

Teennagels

Nagels zijn vreemde dingen. Hebben we nagels eigenlijk nog nodig? Ja, ik dacht het wl. Een vrouw met mooi gelakte nagels ziet er nu eenmaal verzorgder uit.

Vroeger waren gelakte nagels voor mij zelfs een selectie-criterium en dan met name gelakte teennagels. Nederlandse vrouwen besteden daar over het algemeen te weinig aandacht aan. Nu is dat wel enigszins te verklaren doordat dames in Tropische landen vaker in open schoenen lopen en hun tenen dus vaker exhibitioneren.

Maar ik dwaal af. Deze keer wil ik het niet over de esthetische aspecten van de (vrouwen)teennagel hebben, maar over de groeisnelheid. Eigenlijk was het Lucy het eerst opgevallen, teennagels groeien op Curacao een stuk langzamer dan vingernagels.

Ik ben er zelf eens op gaan letten en ik knip mijn vingernagels ongeveer n keer per twee weken. De laatste keer dat ik mijn teennagels heb geknipt kan ik me niet meer herinneren. Ik vermoed zo'n zes weken geleden. Hoe komt dat nou? Ik loop hier veel meer op blote voeten dan in Nederland en ook vaak op het strand in het zand. Zouden de teennagels hierdoor afgeschuurd worden? Als dat zo doorgaat moeten we straks nog naar de hoefsmid.

Nou ja, ik ben er nog niet uit maar vind het verder wel prima. Het is tenslotte een heel gebuk om bij je teennagels te kunnen, dus hoe minder die geknipt moeten worden, des te beter het is.

About

This page contains a single entry from the blog posted on March 17, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was Ogen gemaakt van.

The next post in this blog is Thee.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33