« Curacaose Nummerplaten | Main | Teennagels »

Ogen gemaakt van

Luchiano (5) is druk bezig om zijn literaire besef op te krikken. Zo is supermarkt Vreugdenhil zijn favoriet, want daar liggen altijd nieuwe Donald Duck's. Vreugdenhil is ook een favoriet van mij, maar dat komt door de voorraad goedkoop Belgisch Bier.

Het is wel een koddig gezicht als Luchiano door de winkel loopt, verdiept in zijn Donald Duck. Het lijkt dan net of hij leest. 'Heeeej, Willie Wortel helpt Midas Wolf! Hoe kan dat nou?', klinkt het dan bijvoorbeeld.

Vanmorgen vroeg Luchiano aan mij: 'Papa, zijn de ogen van Dagobert Duck gemaakt van geld?'. Ik vertelde over de tekenkundige truc om de ogen van iemand die erg op geld gefixeerd is te vervangen door $-tekens. Even later vroeg Luchiano: 'Papa, zijn de ogen van Donald Duck en Guus Geluk gemaakt van Katrien?'.

'Tja, Donald en Guus zijn allebei verliefd op Katrien, zij denken steeds aan haar', antwoordde ik. Nu hadden we gisteren (de zoveelste) BBQ op Daaibooibaai. De familie H. is daar ook altijd van de partij en Luchiano vindt dochter Kristi nogal leuk. Daarom vroeg ik aan het jong: 'He Luchiano, en jouw ogen, zijn die gemaakt van Kristi?'.

'Nee, mijn ogen zijn gemaakt van lange spaghetti en patat', luidde het droge antwoord.

About

This page contains a single entry from the blog posted on March 16, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was Curacaose Nummerplaten.

The next post in this blog is Teennagels.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33