« Puf Puf | Main | Holistisch Denken »

Sexy Beroepen

Vandaag wordt er in Nederland gestemd voor Provinciale Staten. Provinciale Staten bepaalt wie er in de Eerste Kamer komen. Bij GeenHeld las ik iets leuks:

Het is niet zo dat je vol trots gaat zeggen dat je een zetel hebt in de Eerste Kamer. Ook niet bepaald een goede ‘pick up line’:

“Wat doe jij?”
“Ik zit in de Eerste Kamer, baby”

Nee.

Eerste Kamerlid is inderdaad niet een erg sexy beroep en bevindt zich samen met Boekhouder en Kapelaan ergens in de basement van de Aantrekkelijke Beroepen Pyramide.

Welke beroepen zijn dan wel sexy? Volgens mij moet er ofwel iets fysieks ofwel iets geestelijks ofwel iets met macht in zitten. Neem als voorbeelden een profvoetballer, een Nobelprijswinnaar voor de Natuurkunde en een seriemoordenaar. Wellicht een gek voorbeeld dat laatste, toch zijn er legio vrouwen die gefascineerd zijn door seriemoordenaars en andere wrede criminelen. Zo ontvangt zelfs Marc Dutroux veel vrouwelijke fanmail, kunt u nagaan.

Ik realiseer me dat bovenstaande voorbeelden allen vanuit de vrouw geredeneerd zijn. Wat vindt een vrouw een sexy beroep. Mannen zijn, niet voor het eerst, veel simpeler in deze. Een vrouw hoeft helemaal geen beroep te hebben. Als ze maar mooi is. En als er dan toch een beroep gekozen moet worden, komt de man al snel uit op een secretaresse, een stewardess of een verpleegster. De wat meer kinky ingestelde man wil nog wel eens een politie-agente noemen, compleet met wapenstok en handboeien.

Mij persoonlijk maakt het niet zoveel uit, al moet ik toegeven dat een vrouwelijk lid van de Eerste Kamer mij ook niet zeer opwindend in de oren klinkt.

About

This page contains a single entry from the blog posted on March 11, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was Puf Puf.

The next post in this blog is Holistisch Denken.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33