« Foutje | Main | John Wayne Indexģ »

Radio vs Televisie

Gisterenmiddag om half vier begon de voetbalwedstrijd Nederland - TsjechiŽ. Eerst hadden we nog wat kleren voor Lucy gekocht in Otrabanda en Kentucky Fried Chicken gehaald. Ik was moe en hoopte dat de wedstrijd live uitgezonden zou worden.

Om half vier zapte ik langs de zenders die de wedstrijd mogelijk zouden uitzenden, tevergeefs. Nu heeft Luchiano sinds enige tijd een klein radiootje met koptelefoon, een soort van walkman zeg maar. Die mocht ik lenen en op Radio Hoyer werd de uitzending van Langs de Lijn integraal overgenomen. Eigenlijk kwam mij dat wel goed uit, want nu kon ik met koptelefoon op bed gaan liggen.

Het commentaar van Jack van Gelder en 'die andere waar ik de naam van ben vergeten' was enthousiast en leuk. In de 46e minuut scoorde Van Nistelrooy de 1-0. Luchiano vond het prachtig dat ik door zijn radio het voetbal kon volgen. Steeds probeerde hij zijn oor tegen mijn oor aan te duwen om te horen of het echt werkte. De tweede helft was vijf minuten oud toen ik aan Luchiano vroeg of hij toch nog even wilde kijken of de wedstrijd misschien toch op kanaal 8 of 410 werd uitgezonden.

Dat bleek het geval te zijn. Snel ging ik in mijn stoel zitten en maakte mij op voor een lekkere voetbalmiddag. Dat viel tegen. Of het nou door de beelden kwam, het geluid, het Engelse commentaar of het spel, ik weet het niet maar de wedstrijd zag er een stuk matter uit dan hij via de radio klonk.

Nu herinner ik me dat nog wel van heel vroeger, uit de tijd dat wij nog geen televisie hadden. Luchiano gelooft daar overigens geen snars van, dat er ooit een tijdperk zonder televisie en laat staan computers is geweest. Mijn vader en ik zaten dan vlak voor een oude buizenradio waar alle zenders nog op een schaal stonden weergegeven: Hilversum, en ook Falun. Nederland - BelgiŽ herinner ik me nog wel. En uiteraard de Langs de Lijn uitzendingen met de legendarische Theo Koomen. Voor de radio had je de indruk indirect getuige te zijn van een geweldig spektakel. 's Avonds voor de TV (we praten over enige jaren later) viel dat dan ontzettend tegen.

Dat was nu weer het geval. Ik had er al bijna spijt van dat ik keek in plaats van luisterde. Dat werd nog erger toen Koller de 1-1 maakte. Nu ben ik qua sport enigszins bijgelovig. Volgens mijn theorie is het gelijke spel veroorzaakt doordat ik niet op bed ben blijven liggen met de koptelefoon op. Nou ja, nog een geluk dat ik niet de hele wedstrijd op TV heb gezien...

About

This page contains a single entry from the blog posted on March 30, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was Foutje.

The next post in this blog is John Wayne Indexģ.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33