« Radio vs Televisie | Main | Spider Shares »

John Wayne Index®

John Wayne ken ik niet echt goed, eigenlijk helemaal niet. Ik ben niet zo'n cowboyfilm liefhebber. Op een of andere manier staat John Wayne bij mij echter symbool voor de Echte Man. In zijn tijd was dat natuurlijk ook een stuk eenvoudiger, de wereld was nog niet zo complex en iedereen wist zijn plaats.

Alles heeft een reden en dus ook het feit dat de tijden veranderd zijn zoals zij zijn. Soms is het echter grappig om iets uit de ene tijd of situatie plompverloren in een andere te zetten. Precies dat ga ik nu doen met John Wayne en een aantal Nederlandse mannelijke webloggers. De webloggers ontvangen gratis en voor niets hun John Wayne Index®.

Overigens is het uitdrukkelijk niet mijn bedoeling om iemand op de hak te nemen of te ridiculiseren. Neen, het gaat hier om een tijdsbeeld. Misschien is het zelfs wel heel positief als men laag scoort op de John Wayne Index®. Voor de zekerheid heb ik mijn eigen log maar even niet op John Wayne-gevoelige uitspraken doorgespit.

Gebruiksaanwijzing: lees onderstaande teksten van mannelijke loggers en doe net of u de tekst hoort uit de mond van John Wayne. Hoe vreemder de tekst klinkt, hoe lager de John Wayne Index®.

Ik had een black-out, normaal gesproken had ik die enkel en alleen bij proefwerken. Nu dus ook bij dames met blauwe nagels.
(Geestelijk Falen, 31.03.2003)
John Wayne Index®: 16.

Naam (meisjesnaam): ......Patricia......(tja, zo had ik toch echt geheten als ik een meisje was geweest.)
(Spockspot, 31.03.2003)
John Wayne Index®: 13.

Hoera! Morgen weer eens nieuwe kleren kopen. En zal ik mijn record breken? Zal ik deze keer sneller klaar zijn dan vijf minuten? Spanning en sensatie!
(GeenHeld, 30.03.2003)
John Wayne Index®: 22.

De afgelopen dagen is het twee keer gebeurd dat een man probeerde me te versieren. Ik zal er wel een beetje nichterig uit hebben gezien, of zoiets.
(Volgspot, 30.03.2003)
John Wayne Index®: 14.

Dan kom je weer op je werk na een week ziek en zielig zijn - hebben de eksters zowaar een nest gebouwd.
De ontroering - echt.

(VandenB, 31.03.2003)
John Wayne Index®: 8.

Met name wil ik mij verexcuseren naar Connie Breukhoven. Ik schrok er echt van toen zijn in Barend en van Dorp vertelde dat mijn woorden haar zo diep raakte.
(Dutch Curry, 27.03.2003)
John Wayne Index®: 18.

Misschien kent u nog andere en betere voorbeelden. Is zo'n index overigens ook voor vrouwen op te zetten?

About

This page contains a single entry from the blog posted on March 31, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was Radio vs Televisie.

The next post in this blog is Spider Shares.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33