« Carnaval in Zijperspace | Main | Carnaval Foto's »

Marcha di Despedida

Carnaval is over. Zondag was de Gran Marcha een groot succes, nou ja, behalve voor Luchiano dan. Dinsdag is er de Marcha di Despedida, de Optocht van het Afscheid. Na zondag had ik eigenlijk wel zin om daar ook heen te gaan. Nu begint deze optocht 's avonds en eindigt om twaalf uur met het verbranden van een strooien pop, Koning Momo voorstellende.

Minister President Etienne Ys tussen Lucy en KrijnGezien de ervaringen met Luchiano zondag was het niet echt een optie dat het varken meeging. Een babysit regelen is een gedoe en kost geld. Bovendien is het Carnavalsgebeuren op dinsdagavond niet geheel ongevaarlijk. Bijna ieder jaar zijn er wel een paar schietpartijen. Bij het afscheid van het Kindercarnaval afgelopen maandagavond is een toeschouwer doodgeschoten. Dit tot grote ontsteltenis van de laatste groep kinderen die daar net langskwam. Door de schoten raakten de 31 kinderen in paniek en vluchtten alle kanten uit. Het duurde even voordat ze allemaal gevonden waren.

Eerst besloten we om niet te gaan, maar om drie uur 's middags kon ik me niet inhouden, pakte de telefoon en belde de babysitcentrale. Om zeven uur verscheen babysit Yolande en vertrokken wij naar Otrabanda. Het duurde zeker tot half tien voordat de eerste deelnemers aan de optocht langskwamen. Het wachten is echter niet vervelend, continue lopen mensen heen en weer door de straat. Met een Polar in de hand waant men zich op een druk terras.

Lucy houdt niet zo van terrassen en kwam pas los toen de optocht voorbij kwam. Diverse lokale beroemdheden moesten met haar op de foto. PLKP-leider Errol Cova was wederom de pineut gelukkige, maar wederom was de foto onscherp. Gelukkig is de foto met onze Minister President Etienne Ys (PAR) wel gelukt. Stelt u zich Balkenende eens voor met een dergelijke hoofdtooi.

Het werd een echte feestavond. Krijn was er gelukkig ook weer bij, dat geeft toch een extra dimensie. Trekt hij in het begin op zijn manier de aandacht van alle leuke meisjes, als het iets later wordt gaan ook de wat minder bedeelde dames en zelfs de heren voor de bijl. Toen Krijn de pet van een politieman wilde afpakken werd hij door deze streng tot de orde geroepen.

Het verbranden van Koning Momo hebben we aan ons voorbij laten gaan, in plaats daarvan hebben we bij Naomi Snack een overheerlijke Lomitu ku batata gehaald. Met veel pika en knoflooksaus. Het was een bijzonder leuke Carnaval!

About

This page contains a single entry from the blog posted on March 5, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was Carnaval in Zijperspace.

The next post in this blog is Carnaval Foto's.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33