« Siemens | Main | Houding tijdens de Oorlog »

Kwallen!

Gisterenmiddag gingen we naar het strand van Mambo Beach. Lucy had een afspraak met een meisje om foto's te maken, maar de jongedame kwam niet opdagen. Dat was geen ramp, want we hadden toch wel zin om te zwemmen en wat te zonnen, ik dan toch tenminste. Ik had al een frisse duik genomen en wilde nogmaals met Luchiano het water ingaan. 'He, een vis!', riep Luchiano. Het was echter geen vis, maar wel een kwal. Zo'n kleintje, doorzichtig met bruine vlekken. Dit type schijnt niet te prikken, maar er dreven er tientallen in de zee.

Chica de la Semana: Desde Colombia: Claudia!We gingen zwemmen, echt geweldig voelt het echter niet, als je weet dat je eigenlijk door die glibberende massa heenzwemt. Soms als je stil in het water hangt, vlak voor de kust, dan word je wel eens in je tepel gebeten door een rondzwemmend visje. Dat vind ik bepaald geen aangenaam gevoel. Het is niet hetzelfde, maar tussen de kwallen zwemmen is ook niet supergeweldig.

Een uur later wilde Luchiano een kwal vangen met een plastic bekertje. Dat zul je altijd zien, toen waren vrijwel alle kwallen verdwenen. We hebben er toch nog een paar weten te vangen. Ik heb er nog foto's van, maar daar is niet veel van overgebleven. Een doorzichtig creatuur fotograferen in water is niet bevorderlijk voor het contrast.

Vorige week heeft Lucy een creatuur van een heel andere grootheid gefotografeerd, Claudia. Zij is bepaald geen kwal en haar foto's zijn gelukkig ook van betere kwaliteit. Kwaliteit die vanmorgen volledig ontbrak bij de wedstrijd tussen PSV en Ajax (2-0). PSV speelde dermate slecht dat een ploeg als Heerenveen of RKC na een uur spelen al met 1-4 of 1-5 had voorgestaan. Dan hoef ik het meteen niet meer over de kwaliteit van Ajax te hebben, maar zij hadden als excuus(je) nog de Champions League wedstrijd van afgelopen woensdag.

Wij gaan op pad naar een kinderverjaardagsfeestje in de Curacaose Verkeerstuin. Voor bier schijnt gezorgd te zijn.

About

This page contains a single entry from the blog posted on March 23, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was Siemens.

The next post in this blog is Houding tijdens de Oorlog.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33