« Holistisch Denken | Main | Curacaose Nummerplaten »

Kortsluiting

Dinsdagavond om een uur of zes wilde ik even connecteren met het internet. Dat geschiedt nog gewoon met een ouderwets modem. Ditmaal kreeg ik echter geen verbinding. De telefoon was morsdood.

Snel belde ik de storingsdienst. Een vriendelijke dame stond mij te woord en zei dat er die dag toch echt niemand meer kon komen. Nu had ik dat ook niet verwacht, sterker nog, ik was blij verrast dat al de volgende dag een monteur zou komen kijken. Aangezien Lucy 's morgens Luchiano naar school brengt en ik op twee minuten lopen van ons huis werk, vroeg ik aan de storingsdienst of zij mij wilden bellen vlak voordat de monteur kwam.

Gisterenmiddag belde ik zelf om te vragen waar de monteur bleef, ja ik ben een ongeduldig mannetje.
'Oh, maar u heeft vandaag de storing doorgegeven', zei de dame van de storingsdienst.
CasaSpider: 'Nietes! Ik heb gisteren gebeld'.
Storingsdienstdame: 'Oh, maar dan heeft u na zes uur gebeld, dan komt de monteur pas morgen'.

Nogmaals vroeg ik of men mij kort van te voren van diens komst op de hoogte wilde stellen, zodat ik snel van mijn werk naar huis kon lopen. 'Jazeker meneer, hier staat uw cellular-nummer', zei de mevrouw van de storingsdienst.

Vanmorgen werd ik inderdaad om half negen gebeld.
Storingsdienstdame: 'Hallo meneer CasaSpider, de monteur is geweest, maar u was niet thuis'.
CasaSpider: 'Grmbl, ja maar, ik had nog zo gezegd bel mij nou eerst even, want ik kan er in twee minuten zijn!'.

Gelukkig regelde de mevrouw van de storingsdienst dat de monteur na tien minuten wederom zou verschijnen. Ik ging snel naar huis en even later kwam de beste man aanrijden. In mijn pessimistische scenario's moest de gehele leiding nagelopen worden, met name op het dak en die monteur had natuurlijk geen ladder bij zich. Het ging iets anders.

Wij hebben een verdeelstekkertje, aan de ene kant is de telefoon aangesloten, aan de andere kant de computer. Het snoer naar de computer is een meter of acht lang en loopt over de vloer. Sinds wij honden hebben is het snoer al een paar maal aangevreten en stukgelopen. Lucy repareert het snoer iedere keer met veel kundigheid en geduld. Nu veroorzaakte dit snoer echter kortsluiting waardoor de telefoon het ook niet meer deed. Na verwijderen van het computersnoer was het probleem opgelost.

Vanmiddag ga ik een nieuw telefoonsnoer voor de computer kopen.

About

This page contains a single entry from the blog posted on March 13, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was Holistisch Denken.

The next post in this blog is Curacaose Nummerplaten.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33