« Mondhygiëniste | Main | Foutje »

Kapsels

Zojuist las ik bij Carin's Webkast over haar nieuwe kapsel. Het is geloof ik iets heel anders geworden, getuige het volgende citaat:

"Ik voel me wel een ander mens nu, met mijn ultrakorte pony met lange pieken eroverheen gedrapeerd. Erik vindt het helaas minder. Hij vroeg liefjes of ik gek geworden was."

Ik ken mijzelf al sinds jaar en dag met hetzelfde kapsel. OK, het wordt langzamerhand wat zilverder van kleur. Voor de rest heb ik twee keer afgeweken. Eerst liet ik het wat langer groeien, voor Lucy omdat zij dat leuker vond staan. Het absolute dieptepunt werd bereikt op mijn verjaardagsfeest in het jaar 2000. Mijn haar was toen lang en als kadootje werd het op die bewuste avond zwart geverfd.

Toen ik de volgende dag nog licht beneveld naar het toilet ging en per ongeluk in de spiegel keek schrok ik mij helemaal wezenloos. Wat deed die vreemde vent in mijn toilet?

Het zwart groeide er langzaam uit, op de verpakking stond expliciet dat het er absoluut niet uit te wassen viel. Ik maakte van de gelegenheid gebruik door het laatste stukje weg te laten knippen. Zo had ik mijn frisse, krachtige coupe terug.

Mannen houden niet van verandering met betrekking tot haar. Niet van zichzelf en ook niet van hun vrouw. En al helemaal niet als lang wordt ingewisseld voor kort! Waarom willen vrouwen altijd hun haar veranderen? Blond, rood, zwart, rasta, sluik, permanent. Alle combinaties moeten worden uitgeprobeerd.

Deze veranderingsdrang bereikt zijn hoogtepunt als een relatie op de klippen is gelopen. Goed, dat kan ik nog enigszins begrijpen onder het motto schoon schip maken.

Grappig in deze is ook hoe vrouwen met complimenten omgaan. Onze Office-manager was weer eens van haartype en -kleur veranderd. Ik vond het er goed uitzien en zei haar dat. 'O, zat het daarvoor niet goed dan?', was haar onverwachte commentaar.

Ingewikkelde wereld...

About

This page contains a single entry from the blog posted on March 28, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was Mondhygiëniste.

The next post in this blog is Foutje.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33