« 80-63 D | Main | Bordjes omhooghouden »

Winnaars

Wie zijn de winnaars van dit weekend? Om acht uur vanmorgen begon de live-uitzending van Ajax-Feyenoord op ESPN. Uit bijgeloof, niet wegens slaapgebrek, begon ik iets later te kijken. Feyenoord was beter, de geoefende kijker ziet dit aan het volgende verschijnsel: het winnen van duels in tweede instantie. Als twee spelers een duel aangaan gebeurt het niet zelden dat de bal afketst en dan komt het erop aan welk team uiteindelijk de bal in zijn bezit krijgt. Optisch lijkt het of het sterkere team drie spelers meer heeft dan de onderliggende partij.

Chica de la Semana: Yosaira!Toch scoorde Ajax als eerste. Vloekend vertrok ik naar het toilet. Evenzeer uit de lucht vallen kwam de gelijkmaker van Feyenoord in de 46e minuut. In de tweede helft ging de strijd gelijk op. Jammer was alleen dat Feyenoord genoegen leek te nemen met een gelijkspel, dat is levensgevaarlijk. Zeker tegen Ajax. Toch kreeg Feyenoord de betere kansen, al had Ajax op zijn beurt het eindschot. Normaliter zit ik mij ontzettend op te fokken tegen alles wat Ajax is, dat was vandaag niet nodig. Neen, ik richtte mijn pijlen op Bert van Marwijk, die maar niet begreep dat Thomas Buffel niet in de wedstrijd zat. Vanaf de 50e minuut schreeuwde ik Bert toe dat hij Lurling moest brengen, pas in de 80e luisterde de man. Ook Ono had er van mij al lang uitgemogen.

Maar goed, 1-1 was een terechte uitslag en het was een bloeddrukverhogende wedstrijd. Wie is er nog meer een winnaar, of beter gezegd winnares? Dat is Yosaira, een 16-jarige Dominicaanse die het nu al geschopt heeft tot Chica de la Semana, voorwaar geen geringe prestatie. Zij is een fanatiek athlete, het zou mij niet verbazen als Yosaira ook op dat terrein ooit een winnares wordt.

Tenslotte vond de gehele afgelopen week het Tumba-Festival plaats op Curacao. In de finale op vrijdagavond werd de Rei di Tumba uitgekozen, de Koning van de Tumba. Gedurende het Carnaval wordt de winnende Tumba voortdurend ten gehore gebracht. Winnaar van het jaar 2003 is Farley Lourens met het nummer Awor ta mi ora, hetgeen letterlijk Nu is mijn uur betekent.

Drie evenementen, vier winnaars en het Happy Hour moet nog beginnen!

About

This page contains a single entry from the blog posted on February 9, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was 80-63 D.

The next post in this blog is Bordjes omhooghouden.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33