« Winnaars | Main | 3.98° Celcius »

Bordjes omhooghouden

Soms zit ik wat na te denken, meestal als ik iets gedronken heb. Maar dat hoeft niet persé, want de theorie van vandaag heb ik ooit op mijn werk bedacht en daar drink ik nooit (alcohol). Als Database Administrator heb ik een leuke baan, met veel mogelijkheden tot zeg maar zelfstudie. Bij ontaarden heet dat hobbiën.

Als men heel lang geen vrije dag heeft gehad en men neemt er plotseling eentje op, dan is het gekke dat men de week erna een enorme behoefte heeft om dat weer te doen. Had men het niet gedaan, had men ook niet naar een nieuwe vrije dag getaald. Vreemde zaak.

Als ik op mijn werk denk: 'Hmm, vanmiddag lekker eens aan de zelfstudie', wat gebeurt er dan vaak? Problemen! Het in de lucht houden van databases heb ik wel eens vergeleken met die circus-act, waarbij iemand allemaal bordjes op paaltjes zet en ronddraait. Steeds meer paaltjes. Op een bepaald moment heb ik deze gedachte een halt toegeroepen, immers als er geen paaltjes meer waren, had ik ook geen werk meer.

Toch is het hele leven een soort abstractie van deze circus-act. Continue zijn wij bezig met de bordjes draaiend te houden op steeds meer paaltjes. De ene afwas is nog niet gedaan of de volgende pan is alweer vies, dat werk. Sinds ik Blogrolling heb geďmplementeerd kan ik het zelfs niet hebben als ik onderaan in het tweede rijtje sta. Toch een vermoeiende bezigheid allemaal. Gelukkig zijn er dan nog kinderen. Vanmiddag heb ik Luchiano nog flink op zijn kop gegeven, omdat hij weer eens niet gewoon lekker door at. Vanavond hebben we weer lekker gevoetbald, ik was Van Hooijdonk, hij Van Persie.

In een optimistische bui denkt men dan wel eens: 'Nou, in ieder geval die kinderen, die groeien nog. Die onttrekken zich aan dat bordjes omhooghoud-gedoe'. Ja, tot zij ook groot zijn geworden, ha ha! Ach, er zijn mensen die het omhoog houden van bordjes op paaltjes als beroep hebben gekozen, dat is toch wel het bewijs dat het ook leuk kan zijn?

P.S. Nu ik het erover heb, ik zie die act wel steeds minder op TV!

About

This page contains a single entry from the blog posted on February 10, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was Winnaars.

The next post in this blog is 3.98° Celcius.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33