« Michael vs Martin ?-? | Main | Winnaars »

80-63 D

Eens in de zoveel tijd worden alle auto's op Curacao voorzien van nieuwe nummerplaten, nou ja, men moet daar zelf voor zorgen. In 2003 gebeurde mij dit voor de derde keer. Persoonlijk vind ik dat wel wat hebben, het is bijna net of je een nieuwe auto krijgt, dat gebeurt ook niet iedere dag. Sinds donderdag zitten de platen erop. Van een geweldige schoonheid vind ik ze niet, mijns inziens had er meer ingezeten. Met name de letter verstoort de balans, vind u niet?

Nieuwe nummerplaten op Curacao!Dit jaar was het niet een gewone wisseling van nummerplaten. Ook het systeem veranderde. Waren de nummerplaten voorheen persoonsgebonden, nu zijn ze net als in Nederland voertuiggebonden. Dit heeft voordelen met betrekking tot het traceren van een auto, bijvoorbeeld in geval van een belastingonderzoek.

Nu is het zo dat op Curacao de mogelijkheid bestaat om een echt persoonlijk nummerbord te kopen. De enige eis is dat het nummer bestaat uit vijf karakters. Zo kan men er de naam van zijn vrouw opzetten, in mijn geval Lucia. Past precies. Of voor de ietwat puberale auto-bezitter iets als Super. Men betaalt voor deze service wel extra, toch wordt er op bescheiden schaal gebruik van gemaakt.

Een zelfbedachte nummerplaat paste wel in de filosofie van persoonsgebonden nummerplaten, maar nu dus niet meer. Of het nu de derving van inkomsten is, of de vrees om een verworven recht aan te tasten, in ieder geval is besloten om de zelfbedachte nummerplaten gewoon te laten bestaan. Dat vergt een aparte administratie. Wat moet er gebeuren als iemand een bestaande auto koopt en deze wil voorzien van eigen nummerplaten. En die auto na een jaar weer verkoopt.

Daarom zeg ik: 'Afschaffen die zelfbedachte nummers!'. Maar ik heb gemakkelijk praten met mijn ordinaire nummer 80-63 D.

About

This page contains a single entry from the blog posted on February 8, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was Michael vs Martin ?-?.

The next post in this blog is Winnaars.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33