« Venezuela Update | Main | Casa M. »

Zolderkamerpsychologie

Vandaag had ik het kunnen hebben over de ik meen drie doden die gisterenavond zijn gevallen in Caracas, Venezuela. Zoals het er nu naar uitziet het werk van een lichtgestoorde, rossige man. Deze rossige, uit Portugal afkomstige man legde een verwarde verklaring af en had het voorzien op medewerkers van de pers.

Ook had ik het kunnen hebben over mijn uiteindelijk succesvolle poging om een CD-Writer aan de praat te krijgen onder RedHat 8 Linux. CD-tjes branden onder Linux is wel even andere koek dan onder Windows. Maar als het eenmaal lukt, is het leed snel vergeten. Ha, nu ik dit zo opschrijf besef ik dat ik van deze stelling ook een zolderkamerpsychologiestukje kan maken.

Neen, het zolderkamerpsychologiestukje (ZPS) gaat vandaag over koffie. Vanmorgen had ik ontzettende zin in koffie, Lucy zette meteen een grote pot. Ik schonk de twee mokken vol en we dronken de koffie op. Tot zover niets vreemds. Vervolgens kreeg ik honger en bedekte vier boterhammen met gesnipperde ui en dikke plakken kaas. Vervolgens gingen de boterhammen de oven in, zodat de kaas door de uien heensmelt. Bijzonder lekker.

Speciaal voor deze boterhammen had ik nog wat koffie bewaard. Beleefdheidshalve vroeg ik aan Lucy of zij ook nog koffie wilde. Tot mijn ontzetting zei ze 'Ja, doe mij ook maar een beetje'. Nu moest ik het zwarte goud (excuses voor deze keukenromanuitdrukking) verdelen over twee mokken. Hoe doet men dit? Wel, eerst een beetje in de ene mok, vervolgens iets meer in de andere, weer een beetje meer in de ene, u kent dat wel.

Bij dat steeds overschenken gebeurde echter het onvermijdelijke, ik morste koffie! Onmiddellijk kwam mijn ZPS bovendrijven: "Als je iets het hardst nodig hebt, zorgen de omstandigheden en jijzelf ervoor dat je minder krijgt".

Het enige dat mij op dit moment nog bezig houdt is de vraag waarom ik niet gewoon een nieuwe pot koffie zet...

About

This page contains a single entry from the blog posted on December 7, 2002 12:00 PM.

The previous post in this blog was Venezuela Update.

The next post in this blog is Casa M..

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33