« Flèt Tayer | Main | CasaSpider stelling over Meten en Informatie »

Unsupported

Scetch voor twee heren.

Beschrijving van de situatie: er zijn grote problemen met een Oracle productie database. De database komt niet meer op, bij het openen verschijnt een Oracle error ORA-600. Dit is een bijzonder ernstige error, die betekent dat Oracle het zelf ook even niet weet. De dienstdoende DBA (Database Administrator) neemt contact op met Oracle Support, dit gaat via het Internet.

CasaSpider: Meldt het probleem. "Hoe kunnen we de database weer opkrijgen?"
Support: "Het is wel een ernstige foutmelding, het beste is om een backup terug te zetten."
CasaSpider: "Dat is een goed plan, maar er is een probleem: we hebben geen backup van deze database. Is er niet een of andere parameter waarmee de database toch gestart kan worden?"
Support: "Ja, zulke parameters zijn er wel, maar die zijn undocumented en unsupported."
CasaSpider: "Doe mij er toch maar eentje, want nu kan ik helemaal niets met de database en zal alles opnieuw moeten installeren."
Support: "Vooruit dan maar, doe dit en dat en zus en zo. En maak meteen een export als de database opkomt. En denk eraan: Vanaf het moment dat u de database met deze parameters hebt geopend, wordt hij niet meer gesupport door Oracle."

Ik was bijzonder verheugd met de undocumented en unsupported parameters en ging met frisse moed aan de slag. Bij het openen van de database kreeg ik nu een ORA-600 foutmelding met andere parameters. In ieder geval was er iets gebeurd. Dat moest gemeld worden aan Oracle Support.

CasaSpider: "Ik heb de database opgestart met uw parameters en nu krijg ik een andere ORA-600."
Support: "U heeft de database met de undocumented en unsupported parameters gestart? Dan wordt hij niet meer door Oracle gesupport."

Zo stond het in het support-log. Nu wordt de soep niet zo heet gegeten en is men wel degelijk bezig om de betreffende database op andere manieren in de lucht te krijgen, maar ik moest toch wel even lachen om deze anti-support mededeling.

About

This page contains a single entry from the blog posted on December 20, 2002 12:00 PM.

The previous post in this blog was Flèt Tayer.

The next post in this blog is CasaSpider stelling over Meten en Informatie.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33