« Examen | Main | Unsupported »

Flèt Tayer

Sinds dinsdag 22 oktober heb ik mijn Toyota met sun-/moonroof. Laatst maakte ik mij een beetje boos op de Autoweek. Daar werden vijf of zes middenklassers met elkaar vergeleken. Uiteraard moest de Peugeot 307 weer winnen en wie eindigde er op de laatste plaats? De Toyota Corolla. Het betrof hier de op een na goedkoopste auto en de met afstand snelste.

Commentaar van Autoweek? Het is geen echte rijdersauto, bij hoge snelheden is de besturing wat vaag. Nitwits! De wagen stuurt juist bijzonder strak bij hoge snelheden, beter bijvoorbeeld dan een Golf 3. Maar ja, bij Autoweek wordt alles wat Japans is default al saai genoemd. Een Japanse auto kan het alleen winnen van een Koreaan of een andere Japanner. Franse auto's zijn weer beter dan Duitse en vooral de Volkswagen wordt keer op keer ingemaakt door de Seat. Autoweek is nog voorspelbaarder dan een Japanse gezinsauto.

Maar daar gaat het niet over. Mijn Toyota is wel degelijk een rijdersauto. Vanmorgen probeerde ik dat weer even uit in de zogenaamde 80-90-100 bocht na de Julianabrug. De eerste bocht kun je met 80 nemen, de tweede met 90 en de derde met 100. Het kan nog wel harder, maar met een kind in de auto doe ik dat liever niet. Vandaag dook ik met 80 de eerste bocht in en ik voelde dat de auto wat instabiel werd. Vreemd, dat had hij eerst niet.

Ik bracht Luchiano naar school en ging naar mijn werk. Lucy zou Luchiano gaan ophalen, want ze hebben vandaag Kerstviering en de school gaat om elf uur uit. Alle kinderen zijn op hun paasbest gekleed en het leek een leuk idee om daar wat foto's van te maken. Tegen half elf liep Lucy naar het UTS-terrein, ik reed de auto naar buiten en Lucy stapte in. Op dat moment keek ik toevallig naar de linkerachterband. Die was lek. Snotverdomme!

Kon ik daar nog even snel een band verwisselen. Nu heb ik op de Toyota speciaal lichtmetalen velgen laten zetten, omdat wieldoppen hier snel worden gestolen. Wielen met lichtmetalen velgen lopen ook risico en daarom heeft het leasebedrijf één bout vervangen door een speciale. Om die bout eraf of erop te draaien, heeft men een speciale sleutel nodig. Als men echter zelf gewoon een wiel wil verwisselen is zo'n bout nog tamelijk lastig. Eerst dacht ik nog bij mezelf: 'Verdomme, waarom is nou net die band met die bout lek gegaan', tot ik me realiseerde dat een dergelijke bout op ieder wiel zit.

Het is uiteindelijk toch op tijd gelukt en Lucy is inmiddels op weg naar de Chispita kleuterschool. Vanmiddag even de lekke band laten plakken. O ja, nog even over de titel: Flèt Tayer betekent Lekke Band, maar dat had u vast al begrepen.

About

This page contains a single entry from the blog posted on December 19, 2002 12:00 PM.

The previous post in this blog was Examen.

The next post in this blog is Unsupported.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33