« CasaSpider Update 16.12.2002 | Main | Flèt Tayer »

Examen

Gisteren kwam een eind aan mijn cursus Spaans voor Gevorderden bij Instituut Unamuno. De laatste les bestond uit een examen. Alle cursisten waren op tijd aanwezig. Paloma deelde de examens uit en ik weet niet of het komt omdat ik altijd zo ontzettend aardig ben, maar ik kreeg een speciale, moeilijkere versie. Bedankt, Paloma.

En dus zat ik even later te zwoegen boven teksten uit El Pais, een soort NRC Handelsblad in het kwadraat. Deze krant presteert het om zelfs luchtige onderwerpen totaal onbegrijpelijk te maken, een hele prestatie. Het eerste stuk ging over Maria Callas. Hoe zij een vrouwelijke criticaster voor zich wist te winnen. En hoe zij haar eerste grote liefde vond in Aristoteles Onassis, de man die uiteindelijk haar ondergang zou worden.

Het tweede stuk ging volgens mij over sex, maar het was bijzonder moeilijk om te ontcijferen. Als ik weer eens op El Pais mopper, zegt Paloma altijd dat heel Spanje die krant leest, dus dat je het beter kan vergelijken met De Telegraaf. Neen, als je echt een moeilijke krant wil lezen, moet je El Mundo nemen. Zegt Paloma. Neen, dank u. Zegt de CasaSpider.

Na wat ingewikkelde grammatica-oefeningen (lees: het betere gokwerk) sloot ik het examen af met het schrijven van een stukje over Brujeria, ofwel hekserij. Om half elf verliet ik het pand en nam afscheid van Paloma. Het was een nuttige en zeker ook leuke cursus. Wat mij betreft gaan we volgend jaar verder.

About

This page contains a single entry from the blog posted on December 18, 2002 12:00 PM.

The previous post in this blog was CasaSpider Update 16.12.2002.

The next post in this blog is Flèt Tayer.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33